BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fiks stopper ikke Mac-angrep

Microsoft har levert feilfiks for "out of band"-feilen for Windows NT 3.51 og 4.0. Fiks for Windows 95 følger denne uken. Nå viser det seg at fiksen ikke stopper angrep fra WinNuke på Macintosh-maskiner.

Jens Kanden
20. mai 1997 - 17:58

Microsoft Corporation offentliggjorde forrige uke feilfikser som skulle tette igjen "out of band"-sikkerhetshullene i Windows NT 3.51 og 4.0. Denne uken kommer fiksen for Windows 95. Hullene gjør Windows-PC-er sårbare for "denial of service attack" over Internett. Hackere kan angripe en hvilken som helst Windows-PC ved å sende en spesiell TCP/IP-kommando til port 139. På PC-er hvor denne porten er på og ubeskyttet vil maskinen krasje.

Programmet WinNuke, et hacker-program, har gjort det enkelt å utnytte denne svakheten i Windows over Internett. Fiksen til Microsoft skal gjøre maskiner trygge mot slike angrep, men nå melder CNETs NEWS.COM at fiksen ikke beskytter mot WinNuke-angrep fra Macintosh-maskiner. I henhold til NEWS.COM skulle brukere med Microsofts fiks være trygge mot angrep fra Unix- og Windows-maskiner. Microsoft har ikke bekreftet at det er problemer med feilfiksen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.