Fiks ute for det kritiske IE-hullet

Sjekk at pc-en din har fått med seg den viktige oppdateringen fra Microsoft.

Fiks ute for det kritiske IE-hullet

Sjekk at pc-en din har fått med seg den viktige oppdateringen fra Microsoft.

Ifølge Microsoft skal den svært viktige sikkerhetsoppdateringen for nettleseren Internet Explorer (IE) ha blitt distribuert verden over uten problemer, på både engelsk og andre språk, og for alle aktuelle Windows-utgaver, også Vista 64 bits..

Selskapet har samtidig utgitt en egen sikkerhetsbulletin, Microsoft Security Bulletin MS08-078 - Critical, som gir detaljer om hva oppdateringen dreier seg om.

Pc-brukere kan selv sjekke hvorvidt oppdateringen har gått gjennom hos dem, ved å sjekke loggen i Windows Update. Denne loggen inneholder en liste over alle oppdateringer som er gjort siden maskinen fikk Windows for første gang. I loggen identifiseres den aktuelle IE-oppdateringen ved nummeret til Knowledge Base-artikkelen der den omhandles, det vil si KB960714.

Oppdateringen er påkrevet for alle utgaver av Microsofts nettleser, fra 5.01 til 7. Også de som bruker IE 8 Beta 2 oppfordres til å installere oppdateringen. Brukere som av en eller annen grunn holder seg til eldre IE enn 5.01 oppfordres til å oppgradere nettleseren.

Dersom loggen til Windows Update viser at oppdatering KB960714 ikke er installert, kan man forsere installasjonen ved å klikke på lenken «Se etter oppdateringer på Internett fra Microsoft Update». Det kan være flere årsaker til manglende installasjon, som at pc-ens oppdateringer kontrolleres av systemansvarlige og at denne har funnet det hensiktsmessig å nedprioritere akkurat denne oppdateringen.

digi.no har erfaring for at noen brukere, av en eller annen grunn, kan ha gått glipp av en oppdatering av selve Windows Update-klienten, og at det kan medføre at man ikke umiddelbart får tak i IE-oppdateringen. Lenken «Se etter oppdateringer på Internett fra Microsoft Update» vil da gi anledning til å oppdatere Windows Update. Når det er gjort, skulle IE-oppdateringen bli tilgjengelig når man igjen klikker på denne lenken.

Merk at IE-oppdateringen KB960714 krever omstart for å fullføre installasjonen.

    Les også:

Til toppen