Fikser NFC-betaling med et klistremerke

Ingen grunn til å bytte mobil.

Fikser NFC-betaling med et klistremerke
Klistremerket leveres i kredittkortformat, og brytes av før det klebes på mobiltelefonen. Arealet er 48 gangeer 28 millimeter. Bilde: G&D

Et tysk teknologiselskap, Giesecke & Devrient (G&D), har utviklet et klistremerke som klebes på en mobiltelefon for å tilføre den NFC-funksjonalitet («near field communication»). Det innebærer at mobilen kan brukes i betalingsløsninger, selv når den ikke er utstyrt med NFC.

Klistremerket er døpt SECCOS Mobile, og er beregnet på det tyske markedet. Som det går fram av navnet kjører klistremerket operativsystemet SECCOS («Secure Chip Card Operating System»), en tyskutviklet standard for smartkort. Klistremerket kan konfigureres til å være kontantkort, bankkort eller kredittkort, avhengig av banken som utsteder det. Det er sertifisert for det NFC-baserte betalingssystemet PayPass, som er utviklet av MasterCard. Det vil kunne brukes i alle verdens 350 000 PayPass-betalingssteder, fordelt på 37 land.

G&D beskriver klistremerket som et overgangsprodukt som har et marked fram til flere brukere får mobiltelefoner med innebygget NFC.

Først ute med å tilby SECCOS Mobile til sine kunder er Sparda-Bank Hamburg og Donner & Rueschel.

PayPass-systemet fungerer slik at brukeren ikke avkreves pinkode eller annen autentisering såfremt transaksjonsbeløpet er 25 euro eller mindre. Erfaring tyder på at betalingen i så fall går 25 prosent fortere enn med bankkort, og dobbelt så raskt som med kontanter.

Klistremerket leveres i kredittkortformat, og brytes av før det klebes på mobiltelefonen. Arealet er 48 gangeer 28 millimeter.