Fikser passordproblem i Google Play

Beskytter app-kundene mot ukontrollert handel.

Fikser passordproblem i Google Play
Kjøp av virtuelle varer i mobilapplikasjoner dersom barn får frie tøyler. Nå får foreldre med Android-enhet bedre mulighet til kontrollere shoppingen.

Google har begynt å rulle ut en oppdatering av Google Play-appen til Android som inkluderer en rekke nyheter. Den viktigste er en liten endring som gjør det mulig å velge av man vil skrive inn passord hver gang man kjøper noe i appene man har installert på mobilen eller nettbrettet.

Til nå har man kunnet i handle i en periode på 30 minutter etter at har tastet inn passordet, før man har måttet taste inn passordet på nytt. Dette valget vil fortsatt være tilgjengelig, sammen med muligheten til å deaktivere hele passordbeskyttelsen. Men fraværet av en mulighet til å velge at passord skal tastes inn ved hvert eneste kjøp, har ført til at det har blitt opprettet et massesøksmål mot Google.

Foreldre som har lånt bort Android-enheten sin til barna, etter at de selv har kjøpt apper eller «smurfebær», har opplevd at barna straks har fortsatt å handle og dermed belastet foreldrenes kredittkort – uten å bli avkrevd passord.

Android-brukere kan nå velge at det kreves passord ved alle kjøp via Google Play, både direkte i butikken og internt i appene.
Android-brukere kan nå velge at det kreves passord ved alle kjøp via Google Play, både direkte i butikken og internt i appene.

I tillegg til søksmålet, har EU-kommisjonen lagt press på både Apple og Google for at selskapene skal stramme inn det som omtales som villedende ordninger for app-intern betaling. Med iOS 7.1-oppdateringen innførte Apple en klarere advarsel mot en lignende tidsluke.

Den nye utgaven av Google Play-appen er omtalt i større detalj hos Android Police. Den har versjonsnummer 4.6.16 og inkluderer også flere nye muligheter, blant annet mulighet for å velge flere apper på en gang som skal installeres samtidig.

    Les også:

Les mer om: