JUSS OG SAMFUNN

FiksGataMi på Android

Rapporter feil i gata med ett klikk på mobilen.

26. apr. 2011 - 10:43

I forrige måned ble FiksGataMi lansert. Den landsdekkende nettjenesten lar innbyggere melde fra om grafitti, forsøpling, hull i veien, manglende snøbrøyting, gatelys som ikke virker osv.

Her kan du enkelt rapportere trafikkrelaterte problemer fra eget nærområde, uten å måtte forholde deg til hvilken offentlig etat som er ansvarlig for utbedringer. Tjenesten sender e-post til rette instans.

Fra og med påskehelgen går også veisaker automatisk til vegvesenet, slik at kommunale etater slipper å bruke ekstra tid på å videreformidle henvendelsen.

Android-app

Og i dag lanserer FiksGataMi sin første mobilapplikasjon. Det er nå mulig å laste ned en egen app til Android-baserte mobiltelefoner.

Applikasjonen tilbyr fotomulighet integrert med mobilens GPS, slik at det blir enda enklere å be om hjelp enn før.

- Du trenger bare knipse et bilde, skrive inn litt forklaring og trykke send, så er problemet registrert hos FiksGataMi, sier leder for NUUG Petter Reinholdtsen i en pressemelding.

NUUG (Norwegian Unix User Group) står bak tjenesten, som også har fått offentlig støtte fra Friprogsenteret og Departementenes Servicesenter.

Mobil-appen krever Android versjon 1.6 eller nyere og er basert på den samme friprog-løsningen som benyttes av motstykket til FiksGataMi i Storbritannia, FixMyStreet.

Programmet kan lastes ned fra Android Market eller nettsidene til NUUG. I tillegg er også kildekoden tilgjengelig fra denne nettsiden.

Delingsmodellen er årsaken til at den norske utgaven lot seg utvikle på kort tid og med få kostnader. Løsningene er utviklet av frivillige på fritiden.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.