BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fil og print raskest med Samba 3

En fil- og printserver som benytter Samba 3 har i snitt 2,5 ganger høyere ytelsen enn en tilsvarende server som kjører Windows Server 2003, viser en ny test.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. okt. 2003 - 13:07

En test gjort av IT Week Labs, hvor ytelsen til den nyeste utgaven av fil- og printtjenesten Samba sammenlignes med ytelsen den tilsvarende ytelsen til Microsoft Windows Server 2003.

    Les også:

Samba er en åpen kildekodebasert utgave av CIFS-protokollen (Common Internet File System) som benyttes for å dele fil- og skriverressurser mellom Windows-PCer. Samba kan brukes sammen med de fleste Unix-versjonene, Linux og flere andre operativsystemer for å tilby eller få tilgang til denne typen tjenester.

Testen IT Week Labs utførte, ble gjort med en relativt svak server og 48 klientsystemer som kontinuerlig ba om tilgang til filer. I snitt var Samba 2,5 ganger raskere enn Windows Server 2003, mens en test gjort i fjor viste av Samba 2 var to ganger raskere enn Windows 2000 Server.

Da skalerbarheten ble målt i fjor, håndterte Samba fire ganger flere klienter enn Windows 2000 Server før ytelsen begynte å falle. Konklusjonen denne gangen var at det ikke var mulig å måle redusert ytelse i Samba med testoppsettet. 48 klienter var ikke nok.

IT Week Labs konkluderer med at siden Samba leverer bedre ytelse enn Windows Server 2003 på den samme maskinvaren, betyr at man kan benytte billigere servere for å betjene det samme antallet brukere når man bruker Samba i stedet for Windows.

Det understrekes at programvaren i denne testen ikke ble optimalisert for å forbedre ytelsen. IT Week Labs opplyser ikke hvilket operativsystem som ble brukt i Samba-testen.

Les hele testen her.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.