Fildeler-foreldre kan ruineres

Foreldrene til en 16-åring som er tiltalt i Stavanger for fildeling, risikerer økonomisk ruin.

Fildeler-foreldre kan ruineres

Foreldrene til en 16-åring som er tiltalt i Stavanger for fildeling, risikerer økonomisk ruin.

Stavanger (NTB): En 16 år gammel gutt fra Stavanger må møte i retten, tiltalt for å ha stått bak et ulovlig fildelingsnettverk på internett. Guttens foreldre kan risikere økonomisk ruin.

Ifølge Dagbladet vil Rogaland politidistrikt innstille på at gutten får 4.000 kroner i bot og 60 dagers betinget fengsel.

I tillegg risikerer guttens foreldre et erstatningskrav på et sekssifret beløp fra film- og musikkbransjen.

– Vi vil beregne hvor mye musikk og film som er delt, hvor mange kopier som er distribuert og verdien av dette. Vi kan komme med erstatningskrav i et sivilt søksmål i etterkant av straffesaken. Det kan fort bli et sekssifret beløp, sier advokat Espen Tøndel i advokatfirmaet Simonsen til Dagbladet.

Det var i sommer at politiet foretok en razzia hos gutten som bor hjemme hos sine foreldre. Der tok politiet beslag i en dataserver som viste at han skal ha administrert delingen av 7.000 filmer, 20.000 videosnutter og 150.000 sanger. Nettverket hans, som ble kalt «Stavanger Dragon Hub», hadde over 1.500 registrerte brukere inntil det valgte å stenge seg selv i mai i fjor.

– Jeg kan bekrefte at saken er ferdig etterforsket. Gjerningsmannen har erkjent de straffbare forholdene, sier politiadvokat Gro Stangeland.

Politiet fattet interesse for saken da de i sommer mottok en anmeldelse fra advokatfirmaet Simonsen, som er musikk- og filmbransjens piratjegere. Advokatfirmaet har fått lov av Datatilsynet til å overvåke fildelere på internett.

Det er ikke kjent når rettssaken starter.

Til toppen