JUSS OG SAMFUNN

Fildeling godkjent som religion

Holder Ctrl+C og Ctrl+V som hellige symboler.

5. jan. 2012 - 08:55

En gruppe selverklærte nettpirater har en stund forsøkt å få kopimismen godkjent som en offisiell trosretning i Sverige.

Svenske myndigheter har nå formelt godkjent religionen. Godkjennelsen kom etter to mislykkede forsøk.

- Vi ble tvunget til å søke tre ganger grunnet enkelte formaliteter, sier en fornøyd Gustav Nipe, talsperson for kopimismesamfunnet i en pressemelding.

Det Missionerande Kopimistsamfundet ble grunnlagt i 2010 og holder de velkjente tastatursnarveiene Ctrl+c (kopier) og Ctrl+v (lim inn) som hellige symboler.

Beslutningen om å godkjenne kopimismen som religion ble tatt av Kammarkollegiet onsdag, melder NTB.

Mener kopiering er «etisk riktig»

«Kopier og spre» og «all kunnskap til alle» er blant trosretningens grunnprinsipper. Den skal etter eget sigende være en misjonerende religion som har til hensikt å overbevise både kristne og muslimer om kopimismens velsignelser.

Resten av verdigrunnlaget deres er ramset opp på denne siden. Nå håper de at anerkjennelsen vil bidra til å fjerne stigmatiseringen rundt fildeling.

Trossamfunnet oppgir å ha rundt 3.000 medlemmer i et titall land. De har samme postadresse som Piratpartiets ungdomsforbund.

– Men vi har egentlig ingen andre koblinger til Piratpartiet enn at vi har mange overlappende medlemmer, sier kopimismens øversteprest Isak Gerson, ifølge NTB.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.