Fildelingsklient slår sammen flere P2P-nettverk

Det tidligere ganske utbredte fildelingsverktøyet Morpheus er snart klar i en ny utgave.

Det tidligere ganske utbredte fildelingsverktøyet Morpheus er snart klar i en ny utgave.

StreamCast Networks publiserte nylig en betautgave av den kommende Morpheus som støtter søk og fildeling i en rekke ulike P2P-nettverk samtidig.

Morpheus var tidligere blant de mest brukte fildelingsklientene for FastTrack-nettverket, men ble i sin tid fratatt tilgangen til nettverket og ble basert på Gnutella-nettverket i stedet. Etter det har programvaren levd en relativt anonym tilværelse de siste årene. Nå har utgiverselskapet StreamCast Networks arbeidet videre med produktet og slapp tidligere denne måneden en offentlig betautgave av Morpheus 4.0.

Den største nyheten i denne versjonen er at programmet ikke lenger bare støtter Gnutella-nettverket, men også P2P-nettverkene NeoNet, G2 og E-Donkey. I tillegg har klienten igjen fått tilgang til FastTrack-nettverket.

Morpheus er ikke den første fildelingsklienten som støtter flere nettverk samtidig, det finnes flere mindre klienter, blant annet Shareaza og Poisoned som allerede støtter slik funksjonalitet. Men ifølge News.com er StreamCast Networks den første kommersielle leverandøren som tilbyr dette.

Betautgaven av Morpheus 4.0 kan lastes ned fra denne siden. Download.com advarer om at programvaren kan inneholde såkalt spyware eller adware. Dette kan normalt fjernes med programvare som Ad-Aware, uten at det går utover funksjonaliteten til programvaren.

Til toppen