JUSS OG SAMFUNN

Fildelingsselskap saksøker platebransjen

Lime Wire mener plateselskapene handler uredelig for å skape et monopol.

27. sep. 2006 - 08:50

Lime Wire utvikler fildelingsteknologi som mange benytter til å dele blant annet musikk.

I august ble de saksøkt av de store plateselskapene Warner Bros. Records, Virgin Records America, Sony BMG Music Entertainment og flere andre mindre aktører.

Nå slår de tilbake med et motsøksmål der de hevder at platebransjen bedriver uredelig forretningspraksis for å skremme vekk selskapets brukere slik at de kan ta over det digitale markedet for musikkdistribusjon over Internett. Lime Wire mener at platebransjen platebransjens søksmål egentlig dreier seg om å skaffe seg en monopolposisjon for digital distribusjon av musikk over internett.

– Deres mål var enkelt: Å ødelegge enhver online musikkdistribusjonstjeneste som de ikke selv eier eller kontrollerer. Eventuelt tivnge slike tjenester til å samarbeide med dem på eksklusive og/eller antikonkurranse betingelser, skriver de i sitt motsøksmål ifølge CNet News.

Videre argumenterer Lime Wire for at platebransjen slo seg sammen i en konspirasjon for å innskrenke handelen i markedet for online distribusjon av musikk og at de således bryter med USAs antitrust lovgivning.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.