Filespree, en ny og brukervennlig fildeler

Hvis du skal dele filer over Internett, kan du velge mellom en lang rekke alternativer. digi.no gir deg her oversikten. I dag: Filespree

Filespree er et nytt og brukervennlig fildelingssystem, men programmet er ikke helt ferdig. Filespree er fremdeles i beta, men fremstår langt på vei som ferdig.

Filespree understreker - for oss - behovet for å vurdere og prøve flere alternative P2P-programmer. For vi fikk det ikke til å fungere med vår brannvegg, noe som trolig ikke vil være et problem for de fleste hjemmebrukere.

Programmet gir svært rene og greie menyer. Trykker du på på søk-knappen kan du velge hva slags filtype du leter etter.

Du kan også chatte med andre brukere - en svært nyttig funksjon - og be om å få se hvilke andre filer akkurat de deler ut. Søkeresultatene fordeles mellom brukere som er off- og online.

Filespree gir deg oversikt over trafikk inn og ut av maskinen. Men programmet har ikke noen innebygget hjelpefunksjon - det må du på Filesprees nettsider for å finne. Her finner du også en diskusjonsforum og annet.
Tidligere omtalte fildelingsprogrammer

Farer: Det følger med tilleggsprogrammer når du laster ned Filespree, men du kan velge dem bort. Husk å velge tilpasset installasjon, og svar nei på å installere tilleggsprogrammer. Da skulle du være rimelig trygg.

Til toppen