AVTALER & KONTRAKTER

Filmarkiv til 100 kommuner

Skoler og bibliotek i nære hundre kommuner får tilgang til Filmarkivet.no.

30. juni 2005 - 07:59

Filmarkivet.no åpnet i november i fjor. Det inneholder 262 spillefilmer, kortfilmer, dokumentarer og reklamefilmer fra Norsk Filminstitutt, samt noen utenlandske filmsuksesser. Filmene er digitalisert og streames via PC eller IP-TV mot betaling. Arkivet er arvtakeren til Norsk Filminstitutts utleie av undervisningsfilm.

    Les også:

Nå har Lyse Tele inngått avtale med Norgesfilm, som driver filmarkivet.no, om å distribuere arkivet til det offentlige, det vil si skoler og bibliotek, over bredbånd i full DVD-kvalitet.

Lyse Tele og franchisepartnere som Sandefjord Bredbånd, NTE Bredbånd i Trøndelag, Energiselskapet Buskerud, Haugaland Kraft og Vesterålskraft Nett, når nærmere hundre kommuner.

– Vi ser at bibliotekene er på jakt etter et nytt ståsted i en stadig mer digitalisert verden. I Oslo og Kristiansand er de første bibliotekene allerede i gang, og kaller tilbudet Kinotek. Filmene vises i små grupperom på flatskjerm, både etter oppsatt program og egne ønsker, sier daglig leder Jan-Robert Jore i Norgesfilm AS til Newswire.

35 skoler i Kristiansand-området har allerede tilgang på arkivet.

– Mange skoler har vist stor interesse for filmarkivet, ikke minst etter at Norgesfilm har vært rundt og vist hvordan arkivet kan brukes i undervisningen. Den nye teknologien betyr en voldsom forenkling. Før måtte undervisningsfilmene bestilles på video. Nå blir alt tilgjengelig på et blunk via en fjernkontroll, sier kanalsjef Morten Berge i Lyse Tele til Newswire.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.