Filmselskaper dropper Blu-ray Disc-formatet

Etter først å ha satset på begge HD-formatene, velger to store filmselskaper nå vekk Blu-ray Disc.

Filmselskaper dropper Blu-ray Disc-formatet

Etter først å ha satset på begge HD-formatene, velger to store filmselskaper nå vekk Blu-ray Disc.

Formatkrigen mellom HD DVD og Blu-ray Disc (BD) ventes å bli avgjort i Hollywood. Hva de store, amerikanske filmselskapene velger å satse på, vil kunne påvirke etterspørselen etter både plater og avspillere, selv om også pris og tilgjengelighet er viktige faktorer.

Blant annet annonserte videokjeden Blockbuster tidligere i år den kun vil satse på Blu-ray Disc-formatet.

Da de to formatene kom på markedet, valgte flere selskaper kun å satse på Blu-ray Disc. Kun Universal valgte ensidig å satse på HD DVD, mens sa at de skulle satse på begge formater. Dette var Paramount, Dreamworks og Warner Bros.

I går ble det kjent at Paramount og Dreamworks har endre standpunkt. Ifølge Associated Press har de to selskapene nå valgt å droppe støtten for Blu-ray Disc og med få unntak kun levere HD-film på HD DVD-formatet. Unntakene gjelder film som er regissert av Steven Spielberg. Disse vil fortsatt bli utgitt på begge formater.

De to filmselskapene ønsker å fokusere på HD DVD fordi slike spillere er billigere å kjøpe enn Blu-ray Disc-spillere og dermed har en bredere publikum, ikke minst i familiemarkedet.

    Les også:

Ser man bort fra salget av Playstation 3, som inkluderer en Blu-ray Disc-spiller, er det ifølge Associated Press blitt solgt noe flere HD DVD-spillere enn BD-spillere i USA.

Ifølge Rob Moore, president for Paramount Worldwide Distribution, viser markedsdataene at personer som eier spillkonsoller sjeldnere kjøper film enn dem som investerer i en ren filmavspiller.

Blant filmene som nå kun vil komme på HD DVD, er "Blades of Glory", "Transformers" og "Shrek the Third".

Til toppen