Filmsselskap leier direkte til norske kunder

Utvalget av film norske kunder kan leie over internett øker. Nå har filmselskapet Universal åpnet en ny tjeneste.

Filmsselskap leier direkte til norske kunder

Utvalget av film norske kunder kan leie over internett øker. Nå har filmselskapet Universal åpnet en ny tjeneste.

SF (Svensk Film) var tidlig ute med å tilby filmleie over internett og nå kommer Universal Pictures etter med en lignende tjeneste.

Lanseringen understreker drakampen mellom innholdsleverandørene og internett-leverandørene. De fleste større internett-leverandørene i Norge har etterhvert lansert tilbud på å leie film over nettet, for de har kontroll over nettet og kan garantere høy kvalitetet.

Men innholdsleverandørene kan tjene mer hvis de selger direkte til kundene. Dette understreker med lanseringen av Universal Pictures norske filmleie-butikk, Film2home.

Kampen mellom internett-leverandørene og innholdsleverandørene er delvis en diskusjon om hvor mye båndbredde som må til for å servere et høykvalitetssignal.

Film2home lover å tilby film over en linje med bare en hastighet på 800 Kbits hastighet. Tjenesten tester hastigheten på linjen din og tilbyr tre kvaliteter, 800, 1500 og 2200 kbit i sekundet.

Kunder åpner en konto hos Film2home og prisene starter på 15 kroner for eldre filmer og går opp til 39 kroner. Filmene blir så streamet til brukeren, man laster ikke ned og kan se om igjen.

Tjenesten er lansert samtidig både i Sverige og Norge. Utvalget er ikke det største og filmene er ikke helt nye. En av de nyere filmene digi.no fant var Hitler-filmen Undergangen.

Trolig venter Universal med til filmen er lansert på DVD til den legges ut på Film2home.

Til toppen