JUSS OG SAMFUNN

Filmstudio vil kapre mobilskjermen

Hei, gutter - det er noe som heter mobil-innhold, som det går an å ta betalt for! - OK, give me some, sier filmselskapet Universal.

19. feb. 2002 - 15:20

Universal Studios skal levere innhold til mobiltelefoner. Filmselskapet har inngått en lisensavtale som gir medlemmer i "Club Nokia" tilgang på diverse innhold tilpasset dagens mobiltelefonteknologi, og selv om de ikke sier så mye om det i pressemeldingen, er det naturlig å anta at de vil utnytte de mer avanserte, telefonene som kommer etter hvert som UMTS blir en slags realitet.

Universal Studios har en mengde store blockbuster-filmer, som de håper folk vil bruke til skjermsparere, ringetoner, tekstmeldinger, bildemeldinger multimediemeldinger (MMS) og mobilspill. Avtalen er langsiktig og vil være tilgjengelig for alle klubbmedlemmer i 23 land i Europa og Australia. I løpet av 2002 skal de også innta USA og Asia.


Som eksempel på filmer som kan konverteres til mobilinnhold, nevnes Jurassic Park, Grinchen og Tilbake til Fremtiden, Filmselskapet vil selvfølgelig bruke mobilkanalen til å promotere nye titler både på TV og film etter hvert som de kommer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.