JUSS OG SAMFUNN

Filterfiks for sex og vold

Etter bråk om filtrering av nyheter i Explorer 4.0 åpner Microsoft nå for en feilfiks til nettleseren. Feilfiksen skal kunne lastes ned av de som ønsker nyheter om sex og vold...

Morten Øverbye
8. aug. 1997 - 12:01

Innholdsfilteret i Exporer 4.0 filtrerer automatisk bort nettsteder som inneholder visse typer innhold.

Nå har Internet Content Coalition (ICC), en sammenslutning av innholdsleverandører på Internett, kommet med en egen merkelapp for nyhetstjenester på nettet. Dersom merkelappen integreres i innholdsfilteret, vil nettsteder med merkelappen kunne slippe usensurert gjennom filteret. Dermed kan nettbrukere som ønsker å filterere bort uønsket innhold andre steder på Internett, selv velge om de ønsker å sensurere nyhetstjenester på samme måte.

Microsoft har tidligere uttalt at de ikke har tid til å unnta nyhetstjenester fra filtrering i Explorer 4.0, men talsmenn for selskapet sier nå at dersom ICCs system blir integrert med filtreringsstandarden RSAC, vil selskapet kunne lage en feilfiks som kan lastes ned av de nettbrukerne som ønsker det.

Flere tilhengere av RSAC-standarden er imidlertid kritiske til ICC. De mener at det ikke bør være opp til en sammenslutning som ICC å avgjøre hva som er nyheter og hva som ikke er det.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.