Fin – styr alt med tommelen

Liten Bluetooth-enhet som lar deg styre «alt».

Fin – styr alt med tommelen
Fin er en tommelring som kan konvertere bevegelser til Bluetooth-kommandoer. Bilde:

Smartklokker, treningsarmbånd, Google-briller … såkalt «wearable technology» er i vinden for tiden, og dersom skaperne av Fin får pengene de trenger, kan denne lille saken se dagens lys i høst.

Teamet bak Fin bruker folkefinanseringstjenesten Indiegogo til å finansiere utviklingen – med såkalt «flexible funding», som betyr at de får pengene uansett om de når målet på $100.000 eller ikke.

Fin er en ring som festes på tommelen, og som kan gjenkjenne bevegelser og sende tilhørende kommandoer via Bluetooth til andre enheter, som mobiltelefoner, TV-er, PC-er, bilstereo eller hva det måtte være. Dermed kan du for eksempel bruke fingerleddene på de andre fingrene dine som talltastatur for tommelen, gjøre sveipebevegelser for å hoppe til neste lysbilde i en presentasjon eller klype tommel og pekefinger sammen for å ta et bilde med mobilkameraet.

Enheten kan styre inntil tre andre enheter og har lavt strømforbruk takket være implementasjonen av Bluetooth 2.1+ EDR og 4.0. I følge produsenten kan batteritiden forventes å være cirka en måned ved normal bruk før den må lades via den tilhørende dockingen. Ringen er også IP67-sertifisert, som innebærer at den har høyeste sertifisering for støvtetthet (6) og nest høyeste for vanntetthet (7), hvilket betyr at den skal kunne overleve i 30 minutter på én meters dyp.

Under ser du en video av hvordan Fin fungerer:

Skaperne forventer å lansere Fin i september i år, og de som er med å finansiere utviklingen får en enhet til $99 + $20 i frakt til Norge. I tillegg vil selskapet slippe et SDK slik at utviklere kan gå i gang med å finne flere bruksområder.

Mer informasjon:
Indiegogo-kampanje
http://www.wearfin.com/

    Les også: