AVTALER & KONTRAKTER

Finansavisen: Norske Puzzel solgt for nær en milliard kroner

Det amerikanske investeringsselskapet Marlin Equity Partners var den av flere interessenter som fikk kjøpe det norske IT-selskapet.

Kontaktsenterleverandøren Puzzel er markedsledende i Norge og Norden. Nå er de solgt til et amerikansk selskap.
Kontaktsenterleverandøren Puzzel er markedsledende i Norge og Norden. Nå er de solgt til et amerikansk selskap. Skjermbilde: Puzzel
Heidi SævoldHeidi SævoldJournalist
7. mai 2019 - 13:26

Det norske selskapet Puzzel har spesialisert seg på skybaserte kontaktsenterløsninger, som håndterer virksomheters kundedialog over telefon, e-post, chat og sosiale medier. Blant selskapets 850 kunder er If, Visma, Sats Elixia, Ticket.no, Lånekassen og Shibsted.

Nå er selskapet solgt til Marlin Equity Partners, et globalt investeringsselskap med hovedkontor i Los Angeles som forvalter over 6,7 milliarder dollar. Marlin har gjennom sine fond og tilhørende selskaper, gjennomført over 140 oppkjøp siden oppstarten, opplyser Puzzel i en pressemelding på sine nettsider.

– Flere interessenter påvirket sluttsummen

Det norske investeringsselskapet Herkules Capital skal ha fått opp mot en milliard norske kroner for selskapet, ifølge en kilde Finansavisen har snakket med.

Herkules Capital har til nå eid 96 prosent av Puzzel.

Puzzel-sjef Børge Astrup vil ikke kommentere summen Finansavisen har gått ut med overfor Digi, og begrunner det med at hovedeier Hercules ikke har ønsket å gå ut med dette.

Daglig leder Børge Astrup i Puzzel er godt fornøyd med salget til Marlin Equity Partners, men vil ikke kommentere salgssummen. <i>Foto:  Puzzel</i>
Daglig leder Børge Astrup i Puzzel er godt fornøyd med salget til Marlin Equity Partners, men vil ikke kommentere salgssummen. Foto:  Puzzel

Herkules-topp Gert W. Munthe sier imidlertid til Finansavisen at det at det var flere interessenter på banen slo ut på sluttsummen.

– Interessen for selskapet var meget stor og prisen på selskapet reflekterer det selskapet har fått til. Det er en attraktivt selskap med en forutsigbar inntekststrøm, og den seneste tiden har det vært høy vekst i både omsetning og resultat, sier Herkules-styrelederen til avisen.

– Vi ser fram til fram til å kunne tilby mer til våre kunder og å få muligheten til å vokse mer med Marlin som eiere, sier daglig leder Børge Astrup i Puzzel til Digi.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

Selskapet vil ifølge sjefen stå minst like sterkt i Norge selv om de nå får amerikanske eiere.

Vil utvide til flere land

Marlin vil gå inn med kapital i tillegg til å kjøpe aksjene, og Puzzel-sjefen sier til Finansavisen at de vil bruke mer av overskuddet framover.

Skjermbilde av applikasjonene i kontaktsenterløsningen. <i>Foto:  Puzzel</i>
Skjermbilde av applikasjonene i kontaktsenterløsningen. Foto:  Puzzel

Visepresident Mike Wilkinson i Marlin sier følgende om salget i en kommentar:

– Selskapet har opplevd stor vekst i hele Europa, og fått tilbakemeldinger og anerkjennelse fra store og kjente bedrifter. Vi ser frem til å kunne samarbeide med selskapet og deres solide og erfarne ledelse i søken etter nye partnerskap, investering i produktporteføljen og videre utvidelse av selskapets geografiske tilstedeværelse.

Puzzel har hovedkontor i Oslo, og kontorer i seks Europeiske markeder, inkludert Storbritannia. Ifølge Finansavisen er selskapet markedsleder i Norge og Norden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.