Finansdepartementet fusjonsskatt: - Dette tar tid!

Informasjonsdirektør i Finansdepartementet, Anne-Sissel Skånvik, er ikke enig i at departementet jobber tregt med såkalte "skattelempingsaker." At de opererer med steintavler og fjærpenner er også usant, mener Skånvik.

Anne-Sissel Skånvik, informasjonssjef i Finansdepartementet, er ikke enig i at departementet jobber for tregt med såkalte "skattelemping"-søknader.

Da det norske konsulentselskapet BEKK Consulting AS ville fusjonere med C-bridge Internet Solutions Inc tok det så lang tid å få en avklaring at fusjonen til sist ble lagt på hyllen.

De leverte inn en søknad 10. november. I januar måtte de sende inn tilleggsopplysninger, og fikk beskjed om at behandlingen ville ta mellom en til to måneder ekstra. Alstå ikke før mars-april kunne en avklaring omkring aksjonærenes skatt.

- Dette tar tid. Det er en komplisert materie å komme igjennom og vi må sørge for at det blir gjort skikkelig. Jeg tror at forvaltningen er best tjent med en skikkelig saksgjennomgang, sier Skånvik til digitoday.no.

Hun er ikke imponert over Høyres næringspolitiske talsmann, Ansgar Gabrielsen spark til departementet.

- Vi har ingen steintavler eller fjærpenner her, sier Skånvik.

Det var ingen i departementets politiske ledelse som hadde anledning å snakke med digitoday.no.

Til toppen