Finansfyrste med promilleoppkjøp

Mangemilliardær og filantrop George Soros inntar Internett.

Mangemilliardær og filantrop George Soros inntar Internett.

Den ungarskfødte mangemilliardæren George Soros runder snart 70 år. Han er i det ene øyeblikket en gavmild filantrop som kritiserer kapitalisme i samme åndedrag som Karl Marx gjorde; i det neste øyeblikket er han den verste børsspekulanten verden har sett med tømmingen av Englands nasjonalbank i 1992 som en foreløpig "toppnotering".

Han er også beryktet for å sitte på flere sider av bordet i næringslivet, eksempelvis i Russland der han blant annet har drevet lobbyvirksomhet overfor myndighetene samtidig som han har investert i et russisk telekomselskap.

I fjor investerte han noen prosent i satellitt-telefonsystemet Globalstar.

Nå ser det ut som "pensjonisten" har kastet sine øyne på Internett - i hvert fall i ett sekund eller to. Quantum Partners LOC, flaggskipet i Soros Quantum Group of Funds, har investert 6,5 millioner dollar i Audio Book Club Inc, melder Reuters. Investeringen utgjør nesten ti prosent i et selskap som har spesialisert seg på distribusjon av lydbøker over Internett.

Med utviklingen av bredbåndstjenester og enklere programvare for lyddistribusjon og nedlasting er selskaper som spesialiserer seg på lyd (som en del av webradioselskapene) sett på som en potensiell lukrativ investering i neste fase av webutviklingen.

I mars kjøpte Audio Book Club Audiobooks Direct fra et datterselskap til det største europeiske mediekonsernet, tyske Bertelsman AG.

Tidligere på året hadde selskapet kjøpt lydklubben til plateselskapet Columbia House i tillegg til markedsføringsallianser med Microsoft og Lycos.

Til toppen