KARRIERE

Finansiell uro demper ikke hodejakten

Hodejeger Rolf Nævra merker mer sug i markedet enn noen gang etter gode IT-folk.

Finansiell uro i USA forplanter seg til andre deler av verden, og også Norge begynner å merke ringevirkningene.

IT-bedriftene Dell, Intellisearch, Telenor, Tietoenator, Sesam, VM Data og IBM er blant dem som nå har varslet kutt i stillinger.

Samtidig viser tall fra Rubrikk.no at antall ledige IT-stillinger har gått ned. Markedssjef Adil Osmani uttalte til digi.no i forrige uke at antall annonser har gått fra litt over 50.000 til litt under 40.000 fra april til mars.

Korrigerer man for påsken i mars, vil nok tallet se noe annerledes, men det viser like fullt en trend.

Men dette er ikke en virkelighet hodejeger Rolf Nævra i Magellanit kjenner seg igjen i.

Hvert år rekrutterer Nævra et hundretalls IT-folk til IT-bedrifter i Norge, og trykket etter nye hoder er like høyt.

Nævra forteller til digi.no at han hittil i år har hentet inn 25 nye IT-medarbeidere.

Hodejegeren har hatt gode erfaringer med den tekniske høyskolen Chalmer i Sverige, som kan likestilles med NTNU. Flere studenter har blitt rekruttert til norske IT-selskaper herfra.

Nettopp som en følge av den store etterspørselen merker også Nævra en markant nedgang i antall søkere.

– Tidligere hadde jeg både 15 og 20 CV-er på e-posten min etter en stillingutlysning. I dag er det kanskje bare fem, sier han til digi.no.

De som søker er på ingen måte annenrangs IT-folk som trenger å søke istedet for å bli hentet inn. Nævra mener det heller skyldes dreining mot andre rekrutteringskanaler.

– Mange unge har fått øynene opp for sosiale nettsteder som Linkedin og Facebook, og legger igjen CV-en her som blir plukket opp av interesserte selskaper, sier Nævra.

Det kan være mange dyktige IT-konsulenter med den beste utdannelse og kompetanse på etterspurte fagområder som SAP, .Net og Java som aldri blir ringt opp.

– Som regel skyldes det rett og slett at de er fornøyd der de er, og derfor ikke har lagt ut sin profil på nettverk. Dermed blir de heller ikke kjent og oppringt, uttaler Nævra.

Ifølge Rubrikk.no er det cirka like mange utlyste Java- og .Net-stillinger, men det er mange flere som søker etter jobber med Java. I snitt er det tre stillinger i en SAP-annonse. Det vil si at det i følge data synes å være rundt 350 ledige SAP-stillinger i Norge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.