RESULTATERFINANS

Finanskrise? Hva er det for noe?

Finanskrisen rammer skjevt - det understreker tall fra Acer og Quanta.

3. nov. 2008 - 09:24

Tall fra Acer, nå verdens tredje største PC-produsent og Quanta, verdens største PC-fabrikk, er hyggelig lesning innimellom alle dårlige nyhetene om dagen.

Acer trosser finanskrisen og la i dag morges frem sterke tall som viser en liten vekst i fortjenesten. Omsetningen løftet seg hele 31 prosent siden samme kvartal i fjor.

Acer vokser særlig på grunn av deres billige og ultrakompakte AcerOne-maskiner, skriver Wall Street Journal. Selskapet solgte hele to millioner av de små Linux-baserte maskinene i siste kvartal.

Og Acer-sjef Gianfranco Lanci spår videre frisk vekst i år. 20-25 prosent vil Acer legge på seg fra tredje til fjerde kvartal, spår Lanci og mener altså at julesalget vil øke i godt, gammelt tempo. Men Acer-sjefen understreker at han er usikre på neste år.

Quanta er nok et lite kjent selskap for de fleste, men selskapet setter sammen store deler av verdens bærbare PCer på vegne av en rekke store selskaper. Og Quanta-tallene understreker at alt ikke er stort. Selskapet løftet fortjenesten med 38 prosent, blant annet på grunn av valuta-endringer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.