KARRIERE

Finanskrisen slår ut i arbeidsledighet

Den økende arbeidsledigheten har ført til nye rekorder på nav.no, og IT-bransjen er intet unntak.

IT-bransjen har dobbelt så mange konkurser målt opp mot andre næringer.
IT-bransjen har dobbelt så mange konkurser målt opp mot andre næringer.
19. jan. 2009 - 10:13

Norge merker nå finanskrisen. Nav har aldri registrert så stor trafikk på hjemmesiden som nå. 480.000 unike brukere besøkte nettstedet i andre uken i januar, er 80.000 flere enn i samme uke i fjor.

– Januar er en måned hvor mange melder seg arbeidsledige, men pågangen blir ekstra stor nå når ledigheten øker kraftig, sier Yngvar Åsholt, direktør i NAV i en pressemelding.

Åsholt har fått meldinger fra flere fylker som opplever stor trafikk av personer som melder seg arbeidsledige ved NAV-kontorene.

digi.no skrev i forrige uke om fylkesdirektør Ellen Christiansen i NAV som registrerer at konsulentbransjen er blant dem som er hardest rammet av finanskrisen i Asker og Bærum.

Konsulentselskapet Scarp Business Solution (SBS) er ett IT-selskap som siden finanskrisen satte inn har opplevd en dramatisk nedgang i antall kunder, og må nå gi opp.

NAV frykter at vi vil se flere konkurser i konsulentbransjen i 2009.

Dette er ingen lystige spådommer for selv fjoråret som i de ti første månedene gjorde det svært godt, viser likevel konkurstall at det var dobbelt så mange konkurser i IT-bransjen målt opp mot andre næringer. Og det er IT-konsulentene som rammes hardest.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.