Finansministeren skal grilles på web-TV

Når finansminister Per-Kristian Foss skal ha pressekonferanse til uka trenger ikke journalistene møte i regjeringslokalene i Oslo.

Når finansminister Per-Kristian Foss skal ha pressekonferanse til uka trenger ikke journalistene møte i regjeringslokalene i Oslo.

Finansminister Per-Kristian Foss arrangerer 25. mars en pressekonferanse i forbindelse med et svarbrev den norske regjeringen har skrevet til EU.

Norge har fått pålegg av EFTAs overvåkingsorgan ESA om å endre dagens system med differensiert arbeidsgiveravgift. Foss vil gjerne gi flere enn hovedstadspressen sjansen til å delta når han presenterer svaret til ESA.

Derfor vil pressekonferansen i sin helhet gå over Internett. Journalistene kan fra sin egen PC på jobben sende spørsmål til finansministeren, informasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik skal lese opp spørsmålene til ministeren, og Foss skal svare etter beste evne på de spørsmålene som filtreres av Skånvik.

Seansen skal overføres på web-TV fra et møterom i departementet.

Det opplyser seniorrådgiver Tor Martin Bærum til digi.no.

- Målet er at journalister i distriktene utenfor Oslo skal ha samme mulighet for å stille statsråden spørsmål som journalistene med lett tilgang til pressekonferansene i Regjeringskvartalet, sier han.

- Dette er første gang at departmentene gjør noe slik, og det vil antakelig være et engangstilfelle. I fremtiden vil vi nok kombinere Internett med besøk av journalister, sier Bærum.

Han sier de har tenkt og planlagt dette i lengre tid og samarbeider med Forvaltningstjenesten og Odin om overføringen. Men selskapet FirstMover bidrar til sendingene som kalles 'Odin Direkte'.

Tjenesten er passordbeskyttet "for å sikre at løsningen har tilstrekkelig kapasitet for pressen" som departementet skriver i invitasjonen til pressekonferansen.

- Finansministeren og hele den politiske ledelse er aktive og oppegående brukere av Internett. De er veldig interessert i å få til dette, sier Bærum.

Her kan du lese mer om pressekonferansen

Til toppen