Finansmyndigheter raidet Tandberg

Tandberg og finansdirektør Terje Rogne (bildet) fikk fredag en uanmeldt visitt fra Kredittilsynet, med bistand fra Økokrim.

Kredittilsynet, med bistand fra Økokrim, gjennomført fredag en kontroll i Tandbergs lokaler, ifølge en børsmelding fredag ettermiddag. Bakgrunnen for kontrollen er mistanke om lekkasje i forkant av selskapets børsmelding av den 5. desember 2002.

Etter det iMarkedet forstår skal Kredittilsynet ha troppet opp i ikke mindre enn syv politibiler.

- Det jeg kan si er at Kredittilsynet har etterforsket handler gjort på eventuelle lekkasjer av kurssensitiv informasjon. Det har resultert i en siktelse av Tandberg Telecom etter verdipapirlovens paragraf 2-2 om behandling av innsideinformasjon, sier førstestatsadvokat Trond Eirik Schea i Økokrim til iMarkedet.

Paragrafen omhandler både det å gi slik informasjon til uvedkommende og å behandle innsideinformasjonen med tilbørlig aktsomhet.

Finansdirektør Terje Rogne i Tandberg opplyser til iMarkedet fredag at kontrollen var rutinemessig. Han avviser at det skal ha vært lekkasjer fra selskapet i forkant av resultatvarslet 5. desember.

Les hele saken hos vår søsterpublikasjon iMarkedet

Til toppen