RESULTATERFINANS

Findexa med dumpingpris

Katalogselskapet Findexa dumper prisen på aksjene i forkant av børsnoteringen i morgen.

24. mai 2004 - 09:52

Katalogselskapet Findexa dumper nå prisen på aksjene i forkant av børsnoteringen i morgen.

Den nye prisen blir på 25 kroner per aksje, mens det tidligere var indikert et prisintervall på 30 til 40 kroner.

    Les også:

Findexa eier Gule Sider, Telefonkatalogen, Ditt Distrikt og BizKit, distribuert gjennom ulike kanaler, og har 97 prosent av katalogmarkedet i Norge.

Det første prisintervallet verdsatte Findexa til mellom 5,6 milliarder kroner og 6,6 milliarder kroner. Etter prisdumpingen på Findexa-aksjene så blir markedsverdien 4,6 milliarder kroner.

Emisjonen er overtegnet, men prisen ble likevel langt lavere enn planlagt. Findexa vil bli tilført cirka 1,1 milliarder kroner i kontanter i forbindelse med transaksjonen, redusert fra 2,45 milliarder kroner i det opprinnelige prospektet.

Forventet utbytte for 2004 vil være cirka 11,5 prosent, basert på en målsetning om samlet utbyttebetaling på 580 millioner kroner.

I tillegg vil Findexa Co-Invest overføre til Findexa Limited den gjenværende delen av Findexa Co-Invest LLCs aksjonærlån, i bytte for aksjer til samme pris som i aksjetilbudet.

Spredningen av aksjer blant investorer som ikke har tilknytning til Findexa Limited er forventet å være ca. 25 prosent rett etter gjennomføringen av børsnoteringen, dersom tilretteleggerne ikke utøver overtildelingsopsjonen.

TPGs eierandel i Findexa blir dermed på 75 prosent rett etter gjennomføringen av børsnoteringen dersom tilretteleggerne ikke utøver overtildelingsopsjonen.

Bestillingsperioden for tilbudet til allmennheten blir avsluttet i dag klokken 12.00, mens book-building perioden for de institusjonelle investorene blir avsluttet i dag klokken 15.00.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.