Fine detaljer i nyeste Thinkpad

T400s fra Lenovo er stor, tynn, lett, forseggjort – og kostbar.

Fine detaljer i nyeste Thinkpad

T400s fra Lenovo er stor, tynn, lett, forseggjort – og kostbar.

Lenovo har gått nye veier i fornyelsen av sin T400-modeller av bærbare pc-er for bedriftsmarkedet. Etterfølgeren T400s har fått vekten redusert med nesten 20 prosent, til 1,8 kilogram, og en ny tastaturkonstruksjon har gjort det mulig å redusere tykkelsen til 21 millimeter. Andre egenskaper er 14,1 tommers skjerm og plass til optisk spiller som DVD eller Blu-Ray. Prisen i Norge starter på rundt 15 000, eks mva.

Prosessoren er Intel Core 2 Duo. Intern lagring er enten harddisk på 250 gigabyte, eller en flashdisk (SSD for «solid state disk») på opptil 128 gigabyte. Man kan kople til en ekstern tilleggsskjerm. Batteriet kan holde til opptil seks timers arbeid. Det tilbys tre alternative docking-løsninger. En innebygget fingeravtrykksleser kan brukes ved pålogging.

Bedrifts-pc-er skal kunne tåle harde påkjenninger: Komponentene i T400s huses i en kasse av forsterket karbonfiber, et svært lett og sterkt materiale som også brukes i fly og avanserte sykler.

Tastaturet har vært gjenstand for spesiell oppmerksomhet. Spesialtaster som brukes hyppig – Lenovo har funnet ut at «Delete» og «Escape» typisk brukes 700 ganger i uken – har fått en ny og større utforming. Alle tastene er utvidet noe, slik at avstanden mellom dem blir for liten til at brødsmuler faller i mellom.

Lenovo holder på tradisjonen med både stavmus og flatmus som pekerenheter. Flatmusen har fått en ny utforming og overflate, og har utvidet funksjonalitet for å forenkle blaing, zooming og lesing av dokumenter.

T400s er klar til bruk som videotelefon i konferanser. Det er et innebygget kamera – «videoøye» – på to megapiksler. Høyttalerne er utstyrt med en kraftigere forsterker enn i forgjengeren, og lydnivået styres av en egen tast. Det er to digitale mikrofoner, plassert slik at de fanger opp så lite støy fra tastaturet som mulig. Utvalgte IP-telefoniapplikasjoner kan startes med et tastetrykk.

    Les også:

Til toppen