Fingeravtrykk-selskap går i dvale

Robert Keith og Thomas Fussel sliter med Idex, som skulle lage fingeravtrykk-sensorer. Nå er selskapet lagt i en slags dvalemodus.

Norske Idex var et av mange selskaper som satset på at passordet skulle forsvinne til fordel for fingeravtrykk-sensorer. Målet var å få slike sensorer inn i både tastaturer, minibanker, døråpnere og mobiltelefoner.

Selskapet har siden opprettelsen i 1997 brent av over 100 millioner kroner, men inntektene lar vente på seg. I desember gjennomførte selskapet en nedbemmanning som reduserer selskapets aktiviteter til en slags dvalemodus.

12 av 17 ansatte er nå sagt opp, skriver Dagens Næringsliv. I tillegg til Heap og en sekretær, er det altså bare to eller tre utviklere igjen.

Den bakenforliggende årsaken er at bruken av fingeravtrykk-sensorer ikke har tatt av. Den primære samarbeidsprodusenten til Idex, ST Microelectronics har utsatt volumproduksjon til 2004, skriver Dagens Næringsliv.

Idex-sjef Andrew Heap vil ikke oppgi noen tall for 2002, men forteller at underskuddet er redusert fra 2001, da det ble på tre millioner kroner. På sin topp var selskapet verdsatt i gråmarkedet til 400 millioner kroner, men er nå redusert til 18,2 millioner kroner.

Selskapets hovedeiere er Opticom/Fast-investorene Robert Keith/Thomas Fussel og sfæren rundt dem.

Til toppen