Fingeravtrykkleser på PC-kort verner din bærbare

Epsys, kjent for flere systemer med elektronisk-ID, tilbyr løsninger rundt PC-kort med fingeravtrykkleser.

Epsys, kjent for flere systemer med elektronisk-ID, tilbyr løsninger rundt PC-kort med fingeravtrykkleser.

PC-kortet som Epsys har tatt inn for distribusjon og løsninger i Norge, er en SCR222 fra SCM Microsystems, med sensor fra Authentec. Det innebærer høy ytelse og standard programmeringsgrensesnitt for utviklere.

Kortet brukes på bærbare PC-er i stedet for brukernavn og passord for å sikre lokalt lagrede data. Dette skal gi to vesentlige fordeler. For det første logger man seg på med noe man har, og ikke kan miste, framfor noe man vet, og som andre kan gjette seg til eller oppdage. For det andre kan fingeravtrykket heller ikke glemmes, og behøver aldri byttes, noe som gir store fordeler i store organisasjoner der passordadministrasjon krever mye ressurser.

Behovet for å sikre bærbare PC-er øker i takt med utbredelsen og med datamengdene som lagres på disse maskinene. I dag er hver tredje PC som selges i Norge, bærbar.

Markedssjef Tom Græger i Epsys mener den økte oppmerksomheten rundt datasikkerhet motiverer bedrifter til å se nærmere på bedre løsninger for bærbare PC-er.

Epsys er kjent som leverandør til flere store prosjekter med smartkort og elektronisk ID, blant annet Online spill med Norsk Tipping, helsekort for gravide i Oppland og Hedmark, Storebrands storkundeløsning for pålogging med elektronisk ID, og elektronisk søknad til Lånekassen.

Til toppen