Fingerleser på rimelig 64 biters bærbar

HPs første AMD-drevne bærbare PC er forholdsvis rimelig, og tilbyr avansert sikkerhet.

HPs første AMD-drevne bærbare PC er forholdsvis rimelig, og tilbyr avansert sikkerhet.

HP er tidlig ute med en bærbar basert på AMDs nye Turion 64-prosessor. Compaq nx6125 rettes mot små- og mellomstore bedrifter, og framstår, på grunn av prisen, som et svært interessant alternativ til stasjonære PC-er.

Turion 64-prosessoren tilbys i utgaver fra 1,6 GHz til 2,2 GHz, og fra 512 kB nivå 2 cache til 1024 kB. Standard minne er 512 MB, maks er 2 GB. Disken er 40 eller 80 GB, og 15 tommers skjermen kommer i 1024 x 768 punkter, alternativ 1400 x 1050 punkter. Det er integrert ATI Mobility Radeon grafikk, og integrert b/g WLAN, alternativt a/b/g. Bluetooth er tilgjengelig som ekstrautstyr. Vekten er 2,7 kilogram. Pekeren er flatmus («touchpad»). Det er ikke oppgitt hvor lenge batteriet kan holde maskinen i gang, men ekstra kraftig åtte cells batteri tilbys som ekstra utstyr.

Maskinen er HPs første med integrert leser av fingeravtrykk – «HP Biometric Fingerprint Sensor». Annet sikkerhetsutstyr er HP Drivelock som verner om lagrede data om PC-en skulle mistes eller stjeles.

Mer jordnært sikkerhetsutstyr er det også, for eksempel i form av et vanntett membran under tastaturet som verner komponentene under mot kaffesøl og lignende.

Prisen i USA starter på 999 dollar. Det har ikke vært mulig å få oppgitt antatt gatepris i Norge. 7000 til 8000 kroner for en PC med disse egenskapene virker rimelig.

Nærmere detaljer er tilgjengelig fra denne siden på leverandørens nettsted.

    Les også:

Til toppen