Finito for småpakke-moms

Regjeringen har bestemt at momsen på småpakker faller bort, så nå er det bare å kaste seg på nettet og bestille CD-er og bøker fra utlandet.

Regjeringen har bestemt at momsen på småpakker faller bort, så nå er det bare å kaste seg på nettet og bestille CD-er og bøker fra utlandet.

Nå er det igjen fritt fram for å bestille varer som ikke har verdi på mer enn 200 kroner fra utlandet, når regjeringen har bestemt at merverdi på slike postordrevarer skal falle bort.

Denne ordningen avvikles fra 1. mars i år, på dagen to år etter at den kontroversielle avgiftsplikten ble innført.

Tidligere har informajsonssjef Anne-Sissel Skånviks i Finansdepartementet sagt til digitoday.no at Posten og Toll- og avgiftsdirektoratet måtte komme opp med et nytt og bedre kontrollsystem for at merverdiagviften skulle falle bort. I informasjonsavdelingen understreker man at det ikke er noe mer som skal på plass nå. Det eneste som gjenstår, er en forskriftsendring for at dette skal tre i kraft.


- Jeg er opptatt av at alle de som bestiller varer over Internett skal få varen raskt, enkelt og greit utlevert på postkontoret - uten forsinkelser og uten å måtte betale et stort gebyr til Posten, sier finansminster Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i en pressemelding.

I pressemeldingen heter det videre at ordningen avvikles for heller å sette resurssene inn på et mer brukervennlig system. Schjøtt-Pedersen åpner samtidig for at det nye systemet vil kunne omfatte dyrere varer som alltid har vært avgiftspliktig.

- Vi har sett at det har vært ett problem for brukeren, derfor avvikler vi avgiften som har skapt så mye problemer for mange personer, sier Skånvik til digitoday.no.

- Det blir vel kanskje en strøm av gratulasjoner til dere nå,da?

- Det er vel oftest når folk er fornøyd at de tier, så vi regner ikke med å høre så mye. Men det hadde jo vært hyggelig med noen tilbakemeldinger, sier Skånvik.

Til toppen