BEDRIFTSTEKNOLOGI

Finland bygger Nordens største IP-sone

Den trådløse IP-sonen som er under bygging i Finlands fjerde største by, vil være en av de største i Europa.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. juni 2003 - 08:20

Det er den lokale energileverandøren Vantaa Energy i Finlands fjerde største by Vantaa, som står bak prosjektet om å lage det utendørs, trådløse nettverket som etter alt å dømme vil ifølge selskapet være den største IP-sonen i Norden når den første utbyggingsfasen er fullført denne sommeren.

Nettverket vil kunne brukes av mellom 5000 og 10.000 samtidige brukere i byens viktigste boligområder når den første fasen av utbyggingen er fullført. Vandaa har omtrent 200.000 innbyggere.

Men også åtte andre finske byer har IP-soner basert på teknologi fra samme leverandør, finske Radionet. Målet er å tilby en form for roamingfunksjonalitet innen året er slutt, slik at brukerne kan benytte tjenesten i alle byene.

Selve Internett-aksessen leveres av Tele2 Finland.

Det som foreløpig hevdes å være den største IP-sonen i Europa, ble nylig åpnet ved Universitetet i Twente i Nederland. Denne IP-sonen har støtte for de over 6000 studentene, samt de 2500 ansatte ved universitetet. Det dekker et område på 1,4 kvadratkilometer og består av 650 aksesspunkter fra Ciscos Aironet 1200-serie.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.