Finland: Sex-annonser på mobilen

De siste dagene har finske eiere av GSM-telefoner fått mengder med uønsket tekstreklame til telefonen. Reklamen gjelder seksuelle tjenester og mange finner har ringt forbrukermyndighetene i landet for å stoppe virksomheten. Norge har hittil vært forskånet for slik virksomhet.

De finske politiet skal nå undersøke om tekstreklamen er ulovlig, skriver den svenske gratisavisa Metro.

I følge de to norske teleoperatørene er denne typen "mobiltelefonspamming" på GSM-telefoner som kan ta i mot tekstmeldinger (SMS) foreløpig et ukjent fenomen her hjemme.

- Vi har en klar politikk på at vi ikke selger våre kundelister til andre, sier informasjonssjef Gunnar Grythe i NetCom GSM til digi.no.

Han kjenner ikke til at noen av NetComs kunder er rammet av uønsket tekstreklame via mobiltelefon.

Heller ikke Telenor Mobil har mottatt noen klager på dette ennå.

- Det var noen liknende episoder i USA for et par år siden, men i Norge er det foreløpig ikke noe problem, heldigvis, sier Telenor Mobils informasjonssjef Per Engh Halvorsen til digi.no. Heller ikke Telenor Mobil selger "gullgruva", abonnentlistene, til andre selskaper.

- Den eneste måten dette kan oppstå på er om de som ønsker å sende ut slik tekstreklame benytter seg av telefonkatalogen. For lovens bokstav er grei nok: har du et offentlig telefonnummer så kan hvem som helst ringe deg på det nummeret. Men foreløpig er altså slik tekstreklame over mobilen et ukjent fenomen her hjemme, og slik håper vi det fortsetter, sier Engh Halvorsen.

Til toppen