BEDRIFTSTEKNOLOGI

Finlands mest avanserte innovatører snuser på norske mobilhåp

Helsinki og nabobyen Espoo er verdens mobile "Silicon Valley". Store deler av utviklingen innen mobilteknologi foregår her. Onsdag 1. november kommer et utvalg av de mest innovative, avanserte og utadrettede finske teknologibedriftene til Oslo for å drive nettverksbygging. Øverst på ønskelisten står mobiloperatører, mobilportaler og tjenestetilbydere.

Pål Leveraas
13. okt. 2000 - 12:59

Det er det finske handelskontoret Finpro som arrangerer dette i samarbeide med digitoday og IKT-Norge. Målet, slik den finske handels-attaché Marja Kahra ser det, er å skape et forum hvor innovative finske utviklere på mobilteknologi kan møte brødre og søstre i ånden fra Norge.

- Norge og Finland er begge pionérer innen mCommerce og mobil teknologi, sier Kahra. - Et samarbeid kan skape nye forretningsmuligheter for mobile operatører, portaler, teknologi- og applikasjonsutviklere, innholdsskapere og andre aktører innenfor det spennende og voksende "mCommerce" markedet.

Finland sitter sannsynligvis i dag på den mest avanserte og internasjonalt rettede bedrifts-flora på kloden hva gjelder dette segmentet. I Helsinki og regionen rundt snubler du over den ene mer forbløffende mobilteknologien enn den andre. Bedriftene har vært flinke til å vende seg utover mot de store markedene, men har i mindre grad fokusert på synergier med "nærmiljøet" - norske brukere er blant de mest sofistikerte og teknologikåte i verden - bare overgått av finnene. For de finske teknologiutviklerne er det ikke unaturlig å teste ut konsepter, idéer og markedsstrategier i et lite, men sofistikert marked som Norge.

- Vi har registrert at interessen er særlig stor for kontakt med norske aktører innenfor mcommerce, bedrifter med innholdskonsepter, portaler, operatører og tjenestetilbydere, understreker handelsattachéen.

Arrangørene regner med at 30-50 ressurspersoner fra hvert av landene møtes til workshop'en på Fornebu den 1. november. digitoday stiller som medarrangør, og vil også gjøre et redaksjonelt samarbeide med digitoday.fi, vår finske søsterpublikasjon.

Mer informasjon om arrangementet finner du på våre trend-sider.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.