– Finn alternativer til Blackberry fort

Klokkeklar anbefaling fra Gartner.

– Finn alternativer til Blackberry fort
Blackberrys toppsjef, Torsten Heins, jobber febrilsk for å få selskapet inn i smulere farvann. Fallende salg og store tap gjør at selskapet nå er til salgs. Men analyseselskapet Gartner advarer sine kunder og ber dem finne et alternativ raskt. Bilde: Mario Tama/Getty Images/All Over Press

Analyseselskapet Gartner Group rykker nå ut med en klar anbefaling til bedrifter som bruker Blackberry: Finn et alternativ innen det neste halve året. Det melder Computerworld.

Anbefalingen kommer på et dårlig tidspunkt for den kriserammede kanadiske mobilaktøren. Gartner frykter at nedturen kan bli så hard for selskapet at tjenesten i verste fall kan få en brå slutt.

Det kanadiske selskapet rykket i helgen offensivt ut mot analysen. De mener Gartners konklusjoner er spekulative, og at de er fast bestemt på å tilby «den sikreste og kraftigste mobilplattformen» til sine kunder. Det melder Computerworld.

Svært mange bedrifter benytter Blackberrys smarttelefoner og kommunikasjonsplattform, som lenge har vært ansett som den sikreste mobilplattformen. Men selskapets elendige økonomiske resultater, og kraftige fall i markedsandel, har kastet selskapet ut en krise.

Forrige mandag ble det kjent at et konsortium bestående av Blackberrys største eier, Fairfax, vil kjøpe opp selskapet og ta det av børs. Fredag varslet selskapet at de ligger an til å tape nesten 1 milliard dollar i sitt andre kvartal, skriver Computerworld.

Faktisk solgte Blackberry bare 5,9 millioner enheter av sine telefoner i hele av årets andre kvartal. Til sammenligning hevdet Apple, selv om det er omstridt, at de skipet ut 9 millioner enheter av sine to nye modeller den første helgen de var tilgjengelige.

– Gartner anbefaler at våre kunder som bruker Blackberrys bedriftsløsninger ikke bruker mer enn seks måneder på å vurdere og implementere alternativer til Blackberry, sa Gartner-analytiker Bill Menezes i et intervju. Han understreker at alle kunder bør ha alternative planer for styring og drift av sine mobile enheter.

Han varslet at Gartner snart vil komme med konkrete anbefalinger på hva kundene bør gjøre videre hva angår smarttelefon-systemer.

Det skal være flere spørsmål fra klienter som gjør at Gartner nå rykker ut med anbefalingen. Årsaken er åpenbar: Det er usikkert hvor Blackberry som selskap nå beveger seg. Salgssvikten og et eierskifte gjør at det er mange usikkerhetsmomenter som gjør at man bør ha alternativer. Blant annet, peker Gartner på, kan selskapet bli solgt stykkevis og delt.

    Les også:

Les mer om: