Finn drømmepiken på Telenors nett

Har du lyst på en kaffekopp kan du sende SMS-meldingen 'hvor kaffe' for å finne en kafé. Eller du kan prøve deg på lokaliseringstjenesten 'hvor jente', og få tips om hvor drømmepiken kan være. Men kun hvis du bruker Telenors GSM-nett...

De nye lokasjonstjenetsene koster åtte kroner per melding og fungerer kun for Telenor Mobils kunder eller kunder av andre aktører (for eksempel Sense) som bruker Telenors nettverk. For å bruke tjenesten må man også først akseptere å åpne sitt mobilabonnement for posisjonering (det betyr ikke at andre kan lokalisere deg). Man blir posisjonert kun i det øyeblikk man ber om en av tjenestene.

Det er selskapet Pocket IT som lanserer en rekke lokasjonsbaserte nytte- og morotjenester for SMS, under navnet Hvor.no.

I første omgang finnes tjenester der man kan finne kaffebarer, hamburgersjapper, Seven Eleven-butikker, vinmonopol, minibank, apotek, og værvarsel (også langtidsvarsel) for det området man befinner seg i.

Dersom man skulle være i tvil, kan man også få vite hvor man befinner seg, samt få tips om hvor ens drømmeprins eller prinsesse kan være.
Irene B. Karstad, markedssjef i PocketIT, forteller til digi.no at selskapet har en generell dialog med NetCom for å kunne tilby sine tjenester til alle mobilbrukere.


- Vi har et spesielt godt forhold til Telenor Mobil, men har ikke kontraktfestet at ingen andre aktører skal kunne benytte tjenestene våre, sier hun.

Selskapet har erfaring med lokasjonsbaserte nyttetjenester på mobilt Internett (hittil kun på WAP), og er spent på hvilke lokasjonsbaserte produkter SMS-brukerne vil favorisere.

Til toppen