FINN: - Kapital feilinformerer

- Geir Normannseth og David Kristiansen har tidligere hevdet at FINN Eiendom ikke engang er å anse som en seriøs konkurrent. Mye tyder på at denne oppfatningen har endret seg, kommenterer daglig leder Agnes Beathe Steen Fosse i FINN, som mener bladet Kapital feilinformerer om Eiendomsnetts konkurrenter.

- Geir Normannseth og David Kristiansen har tidligere hevdet at FINN Eiendom ikke engang er å anse som en seriøs konkurrent. Mye tyder på at denne oppfatningen har endret seg, kommenterer daglig leder Agnes Beathe Steen Fosse i FINN, som mener bladet Kapital feilinformerer om Eiendomsnetts konkurrenter.

Daglig leder og forretningsutvikler i annonse-nettstedet FINN, Agnes Beathe Steen Fosse, har bedt om spalteplass i digi.no for å rette opp det hun karakteriserer som feilinformasjon om Eiendomsnetts konkurrenter i en artikkel i nummer ti av finansbladet Kapital i år.

digi.no gjengir nedenfor leserinnlegget "Lett å sprekke på oppløpssiden" i sin helhet.

"

Den som tror at løpet er kjørt og at vinneren kåres i startrundene, kan fort sprekke og ende sist.

Geir Normannseth og David Kristiansen har tidligere hevdet at FINN Eiendom ikke engang er å anse som en seriøs konkurrent. Mye tyder på at denne oppfatningen har endret seg.

Vi i FINN Eiendom legger ikke skjul på at vi mener Eiendomsnett er en dyktig og seriøs konkurrent. De har tatt ledelsen innledningsvis i løpet.

Faktum er imidlertid at nå ligger FINN vekslelsvis likt eller like bak hva antall brukere angår. Det viser tallene fra Gallup Intertrack og WEB-toppen. Disse tallene kjøper ikke Eiendomsnett selv. FINN har valgt å bruke penger på å måle både seg selv og konkurrenten. FINN Eiendom måles ikke direkte men vi måler www.finn.no.

I tillegg har vi spurt om hvor mange som bruker de ulike FINN markedene (stilling, bil, båt, eiendom, næringseiendom og stort & smått). Mange bruker flere enn ett. Cirka. 40 prosent bruker FINN Eiendom. Vi har på dette grunnlag estimert antall brukere av FINN Eiendom. Ved utregningene har vi heller rundet ned enn opp.. Realistisk og nøkterne tall er grobunn for innsatsvilje og kamplyst.

Siste året har FINN hatt fokus på utvikling av ny teknologi. Denne teknologien gjør det mulig for eiendomsmeglere å legge inn sine prospekter direkte i FINN fra sitt salgsstøtte-system, ved noen enkle tastetrykk. Flere og flere meglere kobler seg opp. I tillegg sendes prospektene som ikke allerede ligger der til Meglernett. Cirka 50 prosent av annonsene i FINN er ikke skannede annonser fra Aftenposten og lignende, som Kapital i sin artikkel hevder. Cirka 50 prosent er prospekter som kommer direkte fra eiendomsmeglere med bilder og annen informasjon. De skannede annonsene kommer fra de store norske regionavisene Adresseavisen, Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad, som tradisjonelt er markedsplassen for eiendom i sine regioner. Eiendommene som annonseres i avisen og som eiendomsmegler har sendt inn som prospekt blir ikke skannet inn i basen. På litt sikt vil derfor den nevnte teknologien føre til at færre og færre eiendommer presenteres som skannet annonse i FINN, og man

kan være trygg på å ha oversikt over det som finnes når man bruker FINN.

At Meglernett nesten ikke har trafikk medfører ikke riktighet. Trafikken er der, som i FINN, økende. I tillegg vet vi at mange av brukerne bruker god tid når de er på besøk hos Meglernett. Der ligger det mer velkvalifisert informasjon om eiendomshandel enn andre kan skilte med. Meglernett er jo NEFs (Norges Eiendomsmeglerforbunds) egen tjeneste. Her finner man prospekter og informasjon fra statsautoriserte meglere.

Det er ikke uten grunn at FINN og Meglernett samarbeider - vi har tro på hverandre.

FINN har hatt en kontinuerlig og betydelig trafikkøkning i 1999. Når signalene er de samme fra alle konkurrenter tyder dette på en positiv utvikling i bruk av nettet som søkested etter eiendomsinformasjon.

Antall oppslag er et meget usikkert måletall. Årsaken er at det er mange ting å måle og mange ulike målemetoder. FINN måler funksjonalitet. Det vil si at vi måler hvor mange som kommer inn på tjenesten. Hvor mange søk de gjør og hvor mange prospekter de ser. Vi kunne i tillegg ha målt bruk av markedsinformasjon, objekter på sidene, oppslag på ramme etc. Vi gjør ikke det og vil derfor ikke gå ut med oppslagstall til sammenligning med andre, når vi ikke vet hva som sammenlignes.

Vi unner Eiendomsnett all god omtale. Men vi forventer at et seriøst fagblad som Kapital formidler riktig og objektiv informasjon om konkurrenter de sammenligner. Vi ønsker Eiendomsnett lykke til og tror de kan trenge det!

Agnes Beathe Steen Fosse

Daglig Leder/Forretningsutvikler i FINN
"

Til toppen