FORBRUKERTEKNOLOGI

Finn.no har fått historiske flyfoto

Utvider karttjenesten med gamle foto vist i fugleperspektiv.

Holmenkollen i 1937 i flyfototjenesten til FINN Kart. Klikk her for å se det samme det samme motivet hos FINN.
Holmenkollen i 1937 i flyfototjenesten til FINN Kart. Klikk her for å se det samme det samme motivet hos FINN. Bilde: FINN Kart
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. feb. 2012 - 10:26

Det er én stor fordel i de norske karttjenestene, sammenlignet med amerikanskeide tjenester som Google Maps og Bing Maps, nemlig kvaliteten på flyfotodelen av tjenestene. Stort sett får man tilgang til langt mer høyoppløste bilder dersom man besøker en av de norske tjenestene.

Finn.nos karttjeneste er blant disse, og i dag utvidet nettstedet flyfotodelen med historiske fotografier fra mange deler av landet. Visningen av de historiske flyfotoene kan velges fra et nytt menyvalg på toppen av websiden til FINN Kart.

– Hvis du er nysgjerrig på hvordan Aker Brygge så ut på 80-tallet, eller krangler med naboen om treet som har vokst seg for stort, kan dokumentasjonen være noen tastetrykk unna, sier Per Eirik Marton, produktsjef for kart på FINN, i en pressemelding.

Hvor stort utvalget er av flyfoto, varierer fra sted til sted. Best er utvalget i Oslo, hvor det finnes bilder helt tilbake til 1937. I resten av landet er det flest bilder fra 2000-tallet, men også her er det en del eksempler fra lengre tilbake i tid, blant annet fra 30- 40- og 50-tallet.

– Tanken er at det kan være litt gøy å søke etter forskjellige ting på denne måten. De som er interessert i nyere eller eldre historie synes kanskje også at det er spennende, sier Marton.

– På flere steder der det er bebyggelse i dag var det kanskje en åker eller skog før. Dette er gamle flyfoto som er digitalisert, sier Marton, som forteller at tjenesten ble lansert i nå i februar, og at FINN har fått kartene fra Statens kartverk og Oslo kommune, gjennom Norkart, avslutter Marton.

Andre karttjenester som har gode flyfoto fra Norge er Gule Sider Kart, som også tilbyr skråfoto fra deler av landet, og Norge i bilder-tjenesten til Norgeskart.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.