JUSS OG SAMFUNN

Finn.no vil stoppe piratene

Finn.no kaster seg nå inn i kampen mot handel med piratkopierte varer.

Den klart største aktøren innen handel på nett i Norge, Finn.no, hevder å daglig motta tips fra brukere om at varer er falske. Derfor har nettstedet kastet seg inn i kampen mot handel med piratkopierte varer. Norwegian Anti Counterfeit Group (NACG) får dermed en ny og viktig alliert.

– Vi ser det som en del av vårt samfunnsansvar å stoppe slike kopier, sier Frode Nordseth, forretningsdirektør i Finn.no.

NACG og Finn.no inngikk i forrige uke et formelt samarbeid ved at Finn.no blir medlem i foreningen. NACG er en uavhengig og ideell forening som arbeider for å forhindre piratkopiering og handel med piratkopierte produkter. I styret sitter blant annet Louis Vuittons norske advokat. Kampen mot salg av piratkopier i Norge intensiveres dermed kraftig.

Finn.no lanserer også «Varemerkeprogrammet mot piratkopier og forfalskninger» i disse dager, samtidig som de blir medlem av NACG. Det å kjøpe piratkopier er et økonomisk bidrag til kriminalitet og ulovlig handel. Dette ønsker Finn.no å bidra til å stoppe, avslutter Nordseth.

NACG utgjør den norske avdelingen av det globale nettverket The Global Anti-Counterfeit Group (GACG). GACG ble etablert i 1999 og har i dag 19 nasjonale organisasjoner som medlemmer. I tillegg er foreningen tilknyttet en rekke andre organisasjoner ved samarbeidsavtaler.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.