Finn nytt datavirus, vinn USA-tur

Antivirusjegerne går stadig nye veier for å finne nye virus. Network Associates belønner nå norske tipsere med ukestur til California

Antivirusjegerne går stadig nye veier for å finne nye virus. Network Associates belønner nå norske tipsere med ukestur til California

For at selskaper som Network Associates skal kunne tilby oppdatert beskyttelse mot virus, er det viktig for selskapet at det får tilgang til viruset så snart som mulig etter at det er blitt oppdaget. Selskapets norske avdeling har derfor - i forbindelse med tusenårsskiftet - annonsert en konkurranse hvor datamaskinbrukere som mener de har oppdaget nytt virus kan sende dette til selskapet.

- Hvis viruset blir klassifisert som "medium" eller "high" av Network Associates AVERT-laboratorium, vil innsenderen bli belønnet med en ukes ferietur til California inkludert besøk ved AVERT-laboratoriet., forteller Kay Seljeseth, daglig leder i Network Associates Norge, til digi.no.

Det kreves forøvrig at tipset er et tidlig tips, det vil si at det må være sendt til Network Associates før det aktuelle viruset er oppdaget andre steder.

Seljeseth understreker at antallet deltakere vil være begrenset, uten at han oppgir helt konkrete tall. Altså enda en grunn til å være tidlig ute.

Rent praktisk må den mistenkelige filen pakkes inn i en ZIP-fil med passordet "INFECTED".

- Hvis viruset ikke pakkes inn er sjansen for at selv nye virus fjernes av "heuristiske" antivirussystemer stor, forteller Seljeseth.

ZIP-filen sendes til følgende e-postadresse: virus_research_europe@nai.com med kopi til norway@nai.com.

Konkurransen gjelder fram til 16. januar.

Til toppen