FINN tilbyr utdaterte jobbannonser

FINN jobb sletter ikke utdaterte jobbannonser i rubrikkbasen sin selv. Det overlater de til bedriftskundene som ikke gjør det de heller.

I konkurransen om de stadig flere arbeidssøkende her i landet har FINN jobb fått et forsprang på konkurrentene. Med grunnlag i de fem største regionalavisene i Norge, med Aftenposten i spissen, har Schibsted-avisene bygget seg en sterk merkevare også på Internett.

Økonomien er sunn og den siste uken har det også vært en oppgang i antall jobber som utlyses.

- Det har vært en voldsom økning den siste uken. Det er svært gledelig, sier ansvarlig for FINN jobb, direktør Morten Norder, til digi.no.

I skrivende stund ligger det inne 3614 stillinger i hele den søkbare FINN-basen. Men langt fra alle disse jobbene er ferske.

digi.no har ved et søk på alle stillinger innen IT/telekom/Internett-kategorien funnet 7 annonser der søknadsfristen er gått ut. Vi får 99 treff når vi gjør søk på alle stillingene innen IT-kategorien, det vil si at i hvert fall syv* prosent av FINNs kunder har liggende utdaterte stilllingsannonser på FINN jobb.

I tillegg er det i hvert fall fem-seks stillinger fra midten av desember som har søknadsfrist 'Snarest' - noe som fort kan virke noe demotiverende på jobbsøkerne.

Og dette er bare i den ene av 24 ulike jobbkategoriene på FINN jobb.

Da vår søsterpublikasjon DinSide gjorde en test på de ulike norske jobbtjenestene på nettet i fjor høst, fant forbrukertjenesten ut at FINN var best på søk på IT-jobber Les artikkelen her

Her beviset for at tjenesten kanskje ikke fortjener den posisjonen i dag:

 • 1. Seniorkonsulent Citrix Metaframe og Windows 2000 server, 5.januar 2002
 • 2. Lengre vikariat innen IT, HASTER - Adecco, 8. januar 2003
 • 3. Senior selger/rådgiver - Mentor Gruppen, 10. januar 2003
 • 4. Driftsleder - Firesafe, 10. januar 2003
 • 5. Kundeservice medarbeider -Tiscali AS, 15. januar 2003
 • 6. Drift av Microsoft SQL-server/Win2000 - Avinor, 17. januar 2003
 • 7. IT-sjef/-konsulent - N. W. Damm, 20. januar 2003

  Problemet for FINN er at selskapet overlater til bedriftskundene å oppdatere databasen. Kundene, det vil si arbeidsgiverne, har mulighet til å la annonsene ligge ute i seks uker, og det er mange som benytter seg av hele perioden, uten å tenke på at kvaliteten på FINN.no forringes.

  - Når oppdragsgiverne våre legger inn en annonse, hender det at de legger inn søknadsfrister som er kortere enn den totale liggetiden. Da skjer det at de ikke fjerner annonsene etter at fristen er gått ut. Men det som også kan skje, er at de reaktiverer stillinger fordi de trenger flere søkere og glemmer å endre søknadsfristene, forklarer Morten Norder i FINN jobb.

  - Men det er vel FINN det går utover hvis jobb-basen ikke er oppdatert? Kommer ikke denne praksisen i konflikt med FINNs og arbeidsgivernes interesser ut mot jøbbsøkerne?

  - Hvis noen jobbsøkere opplever at tjenesten ikke er oppdatert, kan jeg jo ikke benekte at det er tilfelle. Vi har selv ikke fått noen henvendelser eller klager om dette, men det er jo mulig klagene går direkte til oppdragsgiverne. Vi rører uansett ikke stillingsbasen og mener at basen følges godt opp av oppdragsgiverne, sier han og opplyser at de selv også har en systematisk oppfølging av kundene sine:

  - Vi har i overkant av 300 faste partnerkunder som vi følger godt opp. Det vil si at selgerne på FINN har ansvar for ta seg av sine egne porteføljer. Det kommer jo også kunder inn via aviseierne våre, og det kan være sporadiske kunder som vi ikke har samme formen for oppfølging på. De har et lokalt grensesnitt som de styrer selv. Men etter seks uker blir annonsen uansett fjernet automatisk fra jobb-basen, sier FINN jobb-sjefen.

  Men det systemet er tydeligvis ikke helt vanntett, det heller. I en av de åtte utdaterte jobbannonsene som digi.no fant, hadde oppdragsgiveren skrevet inn feil søknadsfrist (forvekslet 2002 med 2003). Annonsene blir altså fjernet seks uker etter at de blir lagt inn i basen, uten at noen av de involverte skjeler til søknadsfrister.

  - Som du ser, har vi flere tusen annonseoppføringer i jobb-basen vår, det ville vært svært ressurskrevende å holde oversikt over innholdet i alle til enhver tid. At noen spekulerer på at vi prøver å gjøre basen størst mulig, kan ha vært tilfelle for noen år siden da konkurransen var betydelig større, sier Norder.

  - Jeg sier ikke at vi i FINN blåste opp tallene da, men forskjellen mellom oss og konkurrentene i dag er så himmelropende stor, at et par hundre jobbannonser fra eller til ikke spiller noen rolle. Et par hundre er jo i realiteten hele volumet til konkurrentene, sier FINN-direktøren.

  ------------------------------------------------

  * I etterkant er en av jobbannonsene tatt ut av artikkelen da det viste seg at fristen ikke er gått ut.

Til toppen