Finn truer Finnrubrikk

Finn søker vilt om midlertidige avgjørelser for å stoppe navnelikheter hos konkurrenter, til tross for gjentatte avslag.

Finn søker vilt om midlertidige avgjørelser for å stoppe navnelikheter hos konkurrenter, til tross for gjentatte avslag.

Finn vil ha enerett på ordet Finn i sitt domenenavn, og tolererer ikke at konkurrenter dukker opp med tilsvarende navn. Flere konkurrenter har allerede blitt dratt fram for rettsapparatet eller truet med det.

    Les også:

Nettfinn.no har vunnet tre av fire ganger mot Finn.no. Rettsavgjørelsen har i alle tre tilfeller vært såkalte midlertidige forføyninger som på grunn av dissens har vært påkjært videre til lagmannsretten og opphevet flere ganger av Høyesterett.

Ni dommere fordelt på tre saker har i Lagmannsretten gitt Nettfinn medhold alle gangene. Det er avvist at Nettfinn skal ha krenket Finns rettigheter. Retten har gjentatte ganger påpekt at det ikke finnes noen særpreg i navnet Finn.no.

Finns advokat, Peter G. Nitter i advokatfirmaet Schjødt har tidligere uttalt til digi.no at Finn ser like alvorlig på om navnet blir brukt som et prefiks eller suffiks. I Nettfinn kommer det som et suffiks, og kan om mulig slå enda verre ut som et prefiks, antyder Nitter.

Nå er Finn igjen ute på krigerstien, og det er Finnrubrikk.no som står for hugg. Selskapet har fått trussel om søksmål, med mindre Finnrubrikk ikke stenger siden eller fjerner navnet innen fjorten dager.

Advokat Espen Juul Haugan i Codex Advokat representerer både Nettfinn og Finnrubrikk, og ser verken markedsføringen eller opphavsretten som noen reell trussel som forvekslingsfare.

— Ingen av disse enhetene ønsker å bli forvekslet med Finn, som står uttrykkelig forklart på deres web-side, sier han til digi.no.

Dersom Finn.no skulle vinne fram mot Nettfinn.no, kan en rekke andre nettsteder som finnhåndverker.no, finnhus.no, finnbåt.no, finnbyggevarer.no, finnfirma.no, finntransport.no og finnfagmann.no stå for tur til å stevnes.

I januar gikk Finn på et knusende nederlag i lenkesøksmålet mot Notar. Det uvanlige søksmålet ble også behandlet som en midlertidig forføyning ettersom Finn ønsket en umiddelbar stopp i Notars reklamekampanje.

Og i morgen står Notars supersøk for tur i retten. Finn mener at Notars Supersøk vil stjele trafikk fra de andre portalene. I sin iver etter å få stoppet Supersøk, saksøkte Finn LaZer Reklame som har stått for utformingen og markedsføringen av portalen. I morgen vil den riktige saksøkte, bli behandlet i retten.

Til toppen