Finn ut hva du bør betale dine ansatte

Nå er Norges største lønnsundersøkelse for IT-bransjen i gang. Å delta i en slik undersøkelse kan være gull verdt for bedrifter - og ansatte.

Nå er Norges største lønnsundersøkelse for IT-bransjen i gang. Å delta i en slik undersøkelse kan være gull verdt for bedrifter - og ansatte.

En belønningsundersøkelse, som i tillegg til lønnsopplysninger også inneholder informasjon om markedets bruk av ulike 'benefits', kan være gull verdt for en bedrift. Undersøkelsene gjør bedriftene i stand til å evaluere sitt belønningssystem opp mot markedets, hvilket er kritisk i forhold til å:

  • Sette riktig lønninger i rekrutteringsprosessen
  • Beholde dyktige ansatte
  • Opprette eller justere interne lønnstrinn
  • Vurdere hvilken belønningspakke som må til for å tiltrekke seg dyktig arbeidskraft
  • Vurdere hvilken belønningspakke som må til for at de ansatte skal være fornøyde

Nå er Norges største lønnsundersøkelse for IT-bransjen i gang, med over 200 påmeldte bedrifter så langt. Jeanette Bretteville, daglig leder i det nyetablerte selskapet Paytest.com, er svært fornøyd med responsen.

Det er Paytest som gjennomfører undersøkelsen i samarbeid med bransjeorganisasjonen IKT-Norge. Alle bedrifter som er klart definert inn under IKT-bransjen, også de som ikke er medlem, kan delta.

- Nå er godt over halvparten av IKT-Norges medlemmer påmeldt lønns- og belønningsundersøkelsen. De som har takket nei har enten vært med på andre lønnsundersøkelser, eller de er for små (1-2 ansatte), forteller Bretteville. Hun opplyser at også store bedrifter som ikke er medlem av bransjeorganisasjonen har begynt å melde seg på.

- Det blir godt statistikkgrunnlag, sier hun og legger til at frynsegoder og 'benefits' heller ikke har vært kartlagt på denne måten tidligere.

Innrapporteringen begynner denne uken og rapporten skal være klar 1. mai. Prisen for ikke-medlemmer ligger på mellom 10.000 og 25.000 kroner, mens medlemsbedriftene betaler mellom 5.000 og 12.500 kroner for å delta i undersøkelsen.

Bretteville understreker at alle bedrifter som deltar får online tilgang til resultatene.

- Bedriftene kan lage egne markeder, og blant annet trekke ut konkurrenter de vil sammenlikne seg med, sier hun.

Les mer om undersøkelsen her:

Se hva konkurrentene betaler sine ansatte

Til toppen