Finner ansikter på harddisken din

En ny gratis fototjeneste lover å kjenne igjen ansiktene på bildene som ligger harddisken din.

Finner ansikter på harddisken din

En ny gratis fototjeneste lover å kjenne igjen ansiktene på bildene som ligger harddisken din.

En enorm forskningsinnsats på ansiktsgjenkjenning, drevet av terrorfrykten, begynner nå å skape interessante kommersielle produkter.

Tjenester som lar deg dele bilder på nettet har lenge vært hett og en rekke har blitt kjøpt opp til hyggelige priser. Nå har det dukket opp en ny aktør som lover en mer intelligent tjeneste.

For Riya lover å kunne sortere bildene på din harddisk etter personer de viser. Programmet lar brukere laste opp mapper med bilder. Med et verktøy trekker man så en firkant rundt ansikter på bildene og forteller tjeneste hvem dette er. Serverne til Riya søker så igjennom de andre bildene man har lastet opp og finner bilder av samme person.

Programmet lover også å kunne tolke tekst på skilt. Målet er å få merket bildene med så gode søkeord som mulig før man deler dem med venner og familie. Dermed vil for eksempel besteforeldre slippe å bla igjennom alt, men bare søke på navnet til et barnebarn.

Akkurat hvor flink Riya er er det ikke mulig å finne ut enda - forsøker man å skaffe seg en konto, får man beskjed om at beta-versjonen åpnes for publikum om noen uker.

Riya forteller at selskapet har et avansert system som simulerer 3D-ansikter ut i fra 2D-bilder, noe som skal la dem fange opp samme person selv om ansiktet er snudd en god del.

Riya er en superklassisk Silicon Valley-selskap startet av en gruppe doktorgrad-studenter fra Stanford University, akkurat som Google. Og bak selskapet står blant annet

Nokia Ventures.

Her kan du lese mer om Riya.

Til toppen