BEDRIFTSTEKNOLOGI

Finner ikke datafeilen

Norsk Tipping fortviler.

Forrige lørdag klappet systemene til Norsk tipping sammen, slik de gjorde også lørdag 17. august. Fortsatt arbeider de intenst med å komme til bunns i problemene.
Forrige lørdag klappet systemene til Norsk tipping sammen, slik de gjorde også lørdag 17. august. Fortsatt arbeider de intenst med å komme til bunns i problemene. Bilde: Skjermdump
20. sep. 2013 - 15:32

Lørdag skapte en ukjent feil igjen full stans i IT-systemene til Norsk Tipping. I flere timer var det umulig å levere spill hos kommisjonær eller via internett og mobil.

Det er andre gang på kort tid at landets tippere har fått deler av helgekosen ødelagt av driftsproblemer hos Hamar-bedriften.

digi.no har gjennom uken forsøkt å oppklare mysteriet. Fredag fikk vi svar på våre henvendelser, uten at tippeselskapet har lyktes med å finne svarene de leter etter.

– Vi jobber fortsatt med å kartlegge alle sammenhengene som førte til at spillene ikke var tilgjengelig. Dersom det hadde vært ett enkelt svar på dette, hadde vi selvsagt satt inn riktig medisin med en gang, skriver direktør for spillproduksjon, Per Ove Skomakerstuen.

Sammensatt

Så langt har de ikke klart å peke på en enkelt årsak. Tvert imot kan de nå bekrefte at feilen er sammensatt av flere faktorer.

– Hovedproblemet ser ut til å være hvordan henvendelsene via mobil-kanalen genererer trafikk inn i systemet. Konsekvensen er at det på et tidspunkt oppstår ressursproblemer. Vi iverksetter flere tiltak for å minimere risikoen for at dette skjer igjen, forteller Skomakerstuen.

Han sier at de aldri tidligere har sett dette problemet, som han setter i sammenheng med en større vekst av mobilbrukere enn ventet, samt større tilbud innen sportsspill.

Interaktiv-direktør Jan Peder Strømslid opplyser at sportstilbudet deres har gått fra 177 til 1600 spillobjekter på Langoddsen.

– Det gir et stort omfang i antall spillkombinasjoner og forhåpentligvis et godt produkt for kundene våre, men det hjelper lite når spillene ikke er tilgjengelige for folk, sier Strømslid.

Utover disse svarene ønsker ikke Norsk Tipping å gi oss noen mer detaljert beskrivelse over hva som har gått galt.

Uten å ha avdekket det fullstendige årsakskomplekset risikerer Norsk Tipping en gjentakelse av de uheldige omstendighetene allerede i morgen. Det er nemlig lørdager med vesentlig høyere trafikk enn resten av uken at problemene til nå har oppstått.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.