JUSS OG SAMFUNN

Finner vei i Internett-skogen

Nettavisen er kåret til Norges beste internettavis av forlaget Gyldendal i konkurransen "Det Gyldne Tre". Det satses mer på konkurransen i forlaget gjennom å øke antall jurymedlemmer og løfte om at juryen skal arbeide grundigere.

Hilde Nyman
2. mars 1998 - 17:17

Niende gang Gyldendal Norsk Forlag deler ut prisen "Det Gyldne Tre" i kategorien nettsteder, er Nettavisen kåret til beste norske internettavis. En jury i forlaget vurderer nettsteder som alle kan nominere til.

I juryens begunnelse heter det blant annet: "Dette var også det produktet juryen var mest uenige om. Enigheten lå først og fremst på at dette var en avis rettet mot det mannlige publikum. (..) Nettavisen er stedet du kan besøke selv om du har lest papiraviser samme dag."

Arbeidet med Internett-prisen er intensivert i år i forhold til fjorårets utdelinger. I forbindelse med utdelingen for februar er antall jurymedlemmer doblet og ifølge juryens leder, markedskonsulent Pål Nisja i Gyldendal, vil juryen sette seg mer inn i nettstedene nå.

- Juryen vil arbeide grundigere enn tidligere, og er utvidet med tre nye jurymedlemmer. Det er i dag to redaktører fra Gyldendal undervisning, én redaktør fra Gyldendal fakta, én markedskonsulent fra Gyldendal fakta og en bildesekretær i Gyldendal i tillegg til meg selv. Disse varierer i bakgrunn og alder og alle har kjennskap til Internett, sier Nisja. Han forteller at neste måned blir sannsynligvis kategorien i "Det Gyldne Tre" hobby-nettsteder.

Fire av de nominerte blir plukket ut til nærmere gjennomgang, og nettstedene vurderes opp mot design, oppdatering, innhold og nytte. Det er kun norskproduserte nettsteder som kan være med i kampen om å sette et logo på sin hjemmeside. Nettstedene blir vurdert på en skala fra én til seks, og totalsummen fra alle jurymedlemmene avgjør hvem som vinner.

På andreplass i konkurransen kom VGNett, Dagbladet på nett og Aftenposten Interaktiv med like mange poeng. På en definitiv sisteplass kom Dagsavisen Arbeiderbladet grunnet blant annet lav brukervennlighet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.