Finnmark uten Internett i hele går

I går var store deler av Finnmark uten internettilkobling på grunn av linjebrudd i BaneTele. Det skjer samtidig som hele fylkets politiske miljø starter kampen for fysisk internettforbindelse med resten av landet, skriver Finnmark Dagblad.

I dag legger fylkesordfører Helga Pedersen fram fylkeskommunens plan for å bedre Internettilgangen i fylket. Det skjer dagen etter at store deler av Finnmark var uten Internettilkobling nesten hele arbeidsdagen.

Linjebruddet, som ifølge Finnmark Dagblad var BaneTele som hadde ansvaret for, fikk Karasjok-ordfører Kjell Sæther til å sette kaffen i vrangstrupen klokken seks mandag morgen.

- Da jeg kom på kontoret var det heller ikke Internett. Det samme var tilfelle i Alta, og en telefon til fylkesordføreren i Vadsø viste at hun var i samme situasjon, sier Sæther til Finnmark Dagblad.

    Les også:

Engasjementet i denne samferdselspolitiske saken er stor i Finnmark. Forrige torsdag vedtok et enstemmig fylkesting at bredbånd i Finnmark er en topp prioritert oppgave, hvor det umiddelbart settes av 450.000 kroner til videreføring av arbeidet. Nå jaktes det på mer penger, og et eget transportselskap er fylkestingets løsning for framtidens informasjonstransport til og fra fylket.

Etter fylkestingssamlingen sist torsdag ble det også nedsatt en tverrpolitisk gruppe som skal koordinere arbeidet mot de respektive partier på Stortinget. Det er antydet at fiberoptisk bredbånd fra Tromsø med forbindelse til alle finnmarkskommunene vil koste opp mot 270 millioner kroner, skriver Finnmark Dagblad.

Til toppen