Finsk antivirusprodukt for Linux

Finske Data Fellows lanserte nylig en Linux-utgave av selskapet anti-virusprodukt, F-Secure AntiVirus.

Finske Data Fellows lanserte nylig en Linux-utgave av selskapet anti-virusprodukt, F-Secure AntiVirus.

- Linux vinner stadig terreng, ikke minst som operativsystem for servere på Internett. Dette gjør at det er viktig å kunne sikre filene som lagres og overføres via operativsystemet, sier Risto Siilasmaa, president og administrerende direktør i Data Fellows, i en pressemelding.

- Viruskontroll for Linux har vært etterspurt i flere år, sier Per Hansen, direktør i PDI Consult som er norsk distributør for Data Fellows sine produkter.

F-Secure AntiVirus (FSAV) for Linux kan ifølge Data Fellows oppdate og desinfisere filer som er utsatt for Linux-virus, Windows-virus og DOS-virus. I tillegg kan den fjerne makrovirus fra Microsoft Office-dokumenter. Oppdateringene til programmet kan automatisk lastes ned over Internett.

FSAV for Linux fungerer kun på x86-baserte maskiner. Prisen er på omtrent 750 kroner inkludert ett års oppdateringer. Dette er betylig rimeligere enn det PDI Consult vanligvis priser FSAV til, men Hansen mener at prisen må være såpass lav fordi Linux-brukerne ikke er vant til å betale for programvaren.

Data Fellows tilbyr også andre sikkerhetsløsninger for Linux, da stort sett tilknyttet overføringer over nettverk.

Til toppen