RESULTATERFINANS

Finsk bank satser horisontalt

Det finske telekom-selskapet Sonera annonserer at de sammen med den finske banken Okobank danner et joint venture for å tilby online-finanstjenester.

Oddmund Grøtte
20. sep. 2000 - 11:10

Det er Soneras datterselskap Sonera Plaza som går sammen med Okobank for å danne et eget joint venture som skal tilby finansielle tjenester for Sonera Plazas hundretusenvis av kunder.

Avtalen innebærer at Okobank skal blant annet sikre betalingsoverføring for Plazas kunder.

I en pressemelding går det fram at den nye tjenesten skal åpnes i første kvartal 2001. Tjenesten vil gjøre at kundene hos Sonera Plaza får tilgang til Okobanks Internett-tjenester.

I pressemeldingen kunngjør Sonera Plaza at de ønsker å bli den ledende på å tilby et elektronisk "business-senter" ved å kombinere nettbank og finansielle tjenester med media- og underholdningskunder. Dette er en del av den finske bankens strategi for å inngå samarbeid med aktører på tvers av bransjer. Dette for å tilby et bredere spekter av tjenester og for å ekspandere hos nye kundegrupper.

- Vår vurdering av den nye strategien er basert på at Okobank ønsker å delta på den enorme veksten i bruken av nettbaserte banktjenester innen forskjellige bransjer, og at vi kan rekruttere nye kunder, sier Reijo Karhinen, managing director i Okobank, i en pressemelding.

- Veksten i Internett-tjenester gjør at Okobank kan rekruttere et vesentlig antall nye kunder. Dette ønsker vi å være i førersetet på, sier Karhinen.

digitoday.no kan opplyse om at Okobank er den første finske banken til å bringe Internett- og mobiltjenester til de samme kundene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.