Finsk mobilutfordrer i vanskeligheter

Søker om gjeldssanering.

Finsk mobilutfordrer i vanskeligheter
Jolla har ikke rukket å komme i gang med vekstfasen før pengene har tatt slutt. Nå håper selskapet på at en gjeldssanering skal gi det en ny mulighet. Bilde: Jolla

Finske Jolla kunngjorde før helgen at siste finansieringsrunde ikke har gått som planlagt. Dette innebærer at selskapet må gjøre betydelige tiltak for å holde seg flytende.

Selskapet har søkt om gjeldssanering i henhold til finsk lov. Dessuten kommer selskapet til å midlertidig permittere en stor andel av de ansatte. Dette vil starte i desember i år.

Dødsdaler

I løpet av de siste fire årene har Jolla hentet inn 50 millioner dollar i finansiering for å utvikle operativsystemet Sailfish OS. Selskapet har dessuten lansert en smartmobil og et nettbrett med dette operativsystemet, før det ble det i to i sommer. Siden da har Jolla kun involvert seg i utvikling og lisensiering av selskapets operativsystem, Sailfish OS.

– Som andre oppstartsselskaper har Jolla vært gjennom flere dødsdaler på veien. Vi har bekjempet dem, og nå møter vi nok en stor utfordring, sier medgründer og styreformann Antti Saarnio, i en pressemelding.

Bakgrunn: Finske Jolla deler seg i to 

Fra utvikling til vekst

– Operativsystemet vårt, Sailfish OS, er i bra stand, og det er nå kommersielt klart. Dessverre har utviklingen fram til nå krevd mye tid og penger. For å komme ut av denne dødsdalen er vi nødt å bevege oss fra en utviklingsfase og over i en vekstfase. Samtidig er vi nødt til å tilpasse kostnadsnivåene til den nye situasjonen, sier Saarnio.

Han forteller at det er flere større og mindre potensielle klienter som er interesserte i å bruke Sailfish OS i prosjekter. Jolla planlegger å tilpasse operativsystemet til behovene til den enkelte klient. Den første avtalen ble undertegnet i sommer, med Intex Technologies, som ifølge Jolla skal lanserere et Sailfish OS-basert produkt senere i år.

Lokal suksess: Jolla selger bedre enn iPhone 

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.